DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 30. hétfő
F1

Audi: Az F1 előbb szedje össze magát

A cég vezetője felszólította a Formula-1-et, oldja meg saját problémáit, ők csak azután lesznek hajlandóak csatlakozni a mezőnyhöz. Ez a márka első cáfolatának tekinthető.

A pletykákat, hogy végre megnyílhat az út az Audi érkezése előtt, az anyacég Volkswagen Csoport legfelső vezetésében végbemenő változások gerjesztették: az F1-et ellenző elnök, Ferdinand Piech lemondott, miután alulmaradt a királykategóriát pártoló vezérigazgató, Martin Winterkorn elleni belső csatározásban. A megüresedett pozíciót Winterkorn foglalhatja el.



A logikus lépésnek az tűnhetett, hogy a VW Csoport egyik prémiummárkája révén lép be a királykategóriába – legnagyobb valószínűséggel az Audi képviseletében. A cég vezérigazgatója, Rupert Stadler múlt héten még arról beszélt, a Formula-1 is lehetőség számukra. „De egyelőre nem mondhatok sem igen, sem nemet” – fogalmazott az Auto Express lapnak.

Legutóbbi nyilatkozatában azonban ellentmondott szavainak, a német Handelsbatt lapnak lényegében kijelentette, az Audi nem fog az F1 résztvevőjévé válni. „A Formula-1-nek meg kell oldania a saját problémáit” – jelentette ki, majd hozzátette: a legfontosabb feladat a vállalat számára most az, hogy csökkenő kínai eladásaikon javítsanak. Egészen valószínűtlen, hogy ennek eszköze a Formula-1-re szánt százmilliók elköltése lenne.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: