DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 21. szombat
F1

Grosjean: Ezért lesz erős a Lotus Monacóban

Az E23 kódjelű versenygép a francia F1-es szerint különösen jól idomul az eltérő jellegű pályákhoz: ebből előnyt kovácsolhatnak Monte-Carlóban, annak ellenére is, hogy az aszfaltcsíkra jellemző lassú kanyarok sosem voltak a Lotus erősségei.

Az első öt versenyen kirajzolódó erősorrend alapján a Lotus a negyedik-ötödik pozíció környékét foglalja el a csapatok között: az enstone-i alakulat versenyzője, Romain Grosjean sorozatban három alkalommal tudott pontot szerezni. A 29 esztendős francia bízik benne, hogy a széria folytatható Monacóban is, ahol az előző szezonban a 8. pozícióban futott be. Reményeit az autó jellegzetességeivel indokolta.

„A hangsúly Monacóban az alacsony sebességű kanyarokra helyeződik, ami sosem volt a legnagyobb erősségünk, de ebben az évben a csomag bebizonyította, hogy általánosságban jó tud lenni, függetlenül a vonalvezetésből. Az E23 egy egészen jól alkalmazkodó autó!” – fogalmazott Grosjean a hétvégi Monacói Nagydíj előtt.

A pilóta tovább elemezte, mire lesz szüksége a nagy múltú utcai pályán. „Általában a lágyabb gumikat preferáljuk a Pirelli választékából, Monacóban azonban igazán lágyakra és jól tapadókra van szükség, mivel a pálya nagyon csúszós. Monaco kevésbé függ a motortól, mint a legtöbb pálya, így a vezethetőségre és autóbeállításra plusz súly helyeződik. Eddig az E23 igazán inspirálta a magabiztosságom, ami pozitívum egy utcai pályán.”



Federico Gastaldi csapatfőnök-helyettes kijelentette, a feltételek adottak egy jó eredményhez, ezúttal pedig azt akarják, hogy végre mindkét versenyző pontot szerezzen – Pastor Maldonado célba érni is még csak egyszer tudott.

„Az E23 versenyképességének szintje megfelelő. Egy kis szerencsére van szükségünk, valamint egy tiszta hétvégére. Minden esélyünk megvan arra, hogy két autóval pontokat szerezhessünk Monte-Carlóban. Jó előrelépéseket tettünk a teszten, múlt héten Barcelonában. Pastor több alkatrészt próbált ki, valamint a következő nagydíjra való felkészülésén dolgozott. A visszajelzései nagyon konstruktívak voltak a csapat számára” – mondta a szakember.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: