DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 17. péntek
F1

Merhi nem vállalja be az F1-WSR duplát

A Manor vezetősége utalt rá, hogy Roberto Merhinek a Monacói Nagydíjra még nem kell aggódnia az F1-es ülése miatt. A spanyol a tervezett kettő helyett csak egy futamon áll rajthoz a hétvégén.

Az idei év újonc spanyolja az utolsó pillanatban kapott versenyzői szerződést a sebtében újjáélesztett Manortól a szezon elején, és az akkori álláspont szerint csak „az év első versenyeire” szavazott neki bizalmat az istálló. További fejlemények azóta sem kerültek nyilvánosságra, ám Merhi még most, az idény hatodik versenye előtt is a mezőny tagja, és Graeme Lowdon szerint egyelőre nem is kell tartania a menesztéstől, így a következő hétvégén is a spanyol lesz Will Stevens csapattársa.

Dppi_00115005_841



„Nem látom, hogy bármi is változna” - nyilatkozta Lowdon, a Manor elnöke és sportigazgatója. „Bőven van dolga a csapatnak azzal, hogy csökkentsük a lemaradásunkat. Eközben persze a versenyzőinknek végezniük kell a dolgukat, erős teljesítményt nyújtva. De ezen a fronton nem számítok változásra.”

Merhi egyúttal döntéshelyzet elé is került, hiszen idén az F1 mellett a Formula Renault 3.5-ben próbál teljes szezont futni. A WSR azonban szintén ott lesz a jövő hétvégén Monacóban, hiszen az év során egyedülálló módon az F1 betétfutamaként fog funkcionálni a GP2 mellett. Merhi fontolgatta annak lehetőségét, hogy mindkét sorozatban teljesíti a kötelességeit a Hercegség utcáin, de a túlzsúfolt programtól és a figyelem megoszlásától tartva úgy döntött, csak a Manornál vezet majd. A WSR-ben őt foglalkoztató Pons csapat megérti a döntését, de az istállót irányító Emilio de Villota azt még nem árulta el meg, hogy keresnek-e helyettest a spanyol versenyző ülésére.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: