DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 9. csütörtök
F1

Tesztnap: Félidőben „dobogón” a McLaren

Két állandó F1-es, Button és Sainz mellett tesztpilóták és fiatalok vették birtokba ma a barcelonai pályát, akik közül aligha meglepő módon Wehrlein volt a leggyorsabb – mögötte a Lotus és a McLaren.

Mindösszesen két állandó versenyző, Carlos Sainz és Jenson Button kapott szerepet a barcelonai szezonközi teszt második napján. A Ferrarinál hivatalos eseményen is bemutatkozott Esteban Gutierrez, először vezeti a Williamst Alex Lynn, a Force Indiához a Mercedes beprotezsálta új védencét, Esteban Ocont, Jolyon Palmer pedig újabb lehetőséget kapott a Lotustól.

A legjobban az a két versenyző járt, akik egyedüliként a gyakorlás mindkét napján szerepet kaptak: Pierre Gasly a Toro Rossóból átült a Red Bullba, Raffaele Marciello pedig a Ferrariból a Sauberbe. Utóbbinak, az F3 két évvel ezelőtti Európa-bajnokának nehezen kezdődött a napja, hiszen az Alonso-baleset helyszíneként elhíresült 3-as kanyarban kicsúszott, s a külső íven található gumifalban kötött ki, ezzel a szezonközi teszt első piros zászlóját csalva elő.

A versenyző szerencsére jól van, a délelőtti program viszont igencsak rövid lett így a számára, hiszen mindössze 8 kört tudott megtenni, miközben a Mercedes megint megtett több mint egy teljes versenytávot. Wehrlein 73 körig jutott délelőtt, de a ferraris Gutierrez is nagyon aktív volt, a mexikói 66 kört tett meg. A Sauberhez hasonlóan rövid program jutott az egyedüliként mért idő nélkül záró Gaslynek és a Williamsszel 19 kört teljesítő Alex Lynn-nek.

A jobbnál jobb köridők az utolsó fél órában elkezdtek záporozni – már ami a 2. helytől induló „szakaszt” illeti, hiszen a mercedeses Wehrlein idejével nem tudtak vetekedni a többiek. Button ugrott az üldözőboly élére, ám hamarosan érkezett Jolyon Palmer, aki visszább taszította őt, azaz a köridőket tekintve Wehrlein, Palmer és Button zárt az első három helyen

A tesztnap állása négy óra elteltével:

 

Pilóta

Csapat

Idő

Kör

1.

P. Werhlein

Mercedes

1:26.641

73

2.

J. Palmer

Lotus

1:27.439

40

3.

J. Button

McLaren

1:27.486

46

4.

E. Gutierrez

Ferrari

1:27.989

66

5.

C. Sainz

Toro Rosso

1:27.997

56

6.

A. Lynn

Williams

1:28.419

19

7.

E. Ocon

Force India

1:29.671

45

8.

R. Marciello

Sauber

1:34.687

8

9.

P. Gasly

Red Bull

-

22

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: