DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Alonso: Nem jobb a Ferrari, mint tavaly

A spanyol világbajnok paradox példával bizonyította igazát: a barcelonai F1-es nagydíjon a Ferrari lemaradása hasonló mértékű volt, mint amekkorát ő 2014-ben megszokott.

A szezon ötödik futama, hazai versenye az idei első pontok helyett kiesést hozott Fernando Alonsónak, aki az elmúlt hónapokban számos kritikát kapott döntéséért, hogy a McLaren-Hondára cserélte le az épp idén feltámadó Ferrarit. A spanyol azonban nem érzi, hogy rosszul döntött volna, ezt pedig olyan érveléssel támasztotta alá, amelyet valószínűleg nem gondolt át eléggé.

Fernando Alonso a Ferrariban a tavalyi Spanyol Nagydíjon


„Amikor a Ferrarinál voltam tavaly, általában 40 másodperc és egy perc közötti különbséget szedtünk össze a Mercedeshez képest” – kezdte Alonso a Sky Sports Newsnak megszólalva. „Most 45 másodpercet kaptak Barcelonában, magyarán semmi sem változott. Ez az egyik oka, hogy távoztam. Láttam, hogy semmi nem változott meg öt év alatt, ezért nem akartam hatodikat és hetediket.”

Nem nehéz meglátni Alonso érvelésének bökkenőit: éppen csak azt felejtette el megemlíteni, hogy Barcelona a Ferrari leggyengébb versenye volt idén, a többi helyszínen jóval kevesebbet tett ki lemaradásuk – Malajziában éppenséggel semennyit –, valamint arról való emlékeit is megkoptatta az idő, hogy előző évben Spanyolországban ő nem kevesebb, mint 1 perc 27 másodperccel a futamgyőztes mögött ért célba… 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: