DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 3. hétfő
F1

A Manor akkor se tesztel, ha fizetnek neki érte

Csak kilenc istálló részvételével fog zajlani a Spanyol Nagydíjat követő kétnapos teszt. A Manornál nem látják értelmét a körözésnek, hiába keresték meg a csapatot pénzes pilóták.

Az idei két szezonközi tesztből az elsőre jövő hét kedden és szerdán kerül sor, hiszen a mezőny Barcelonában marad, hogy a ritka alkalmat kihasználva egy versenyhétvégén kívül is próbálgathassák autóikat.

Már egész biztosan nem lesz teljes a létszám, ugyanis a sereghajtó Manornál bejelentették, hogy nem áll szándékukban részt venni a kollektív teszten. Mindezt annak ellenére, hogy az Autosport értesülései szerint a GP2 élmezőnyének egyik tagja is megkereste őket, és jelentős pénzösszeget ajánlott fel, hogy vezethesse az autót.

Dppi_00115004_633



Ám a Manor elnöke, Graeme Lowdon elmondása szerint bármilyen hízelgő is az ajánlat, a csapat így sem látja okát, hogy jelenlegi autójával, azaz a tavalyi modell átalakított változatával Barcelonában maradjon a futam után.

„Nincs mit tesztelnünk, így nem lenne sok értelme részt vennünk” - jelentette ki. „Jelenleg jobban tesszük, ha a tartalékainkat másra költjük el. A srácoknak nagyon gyorsan sikerült megérteniük a mostani autónkat, és már a tavalyi évről is tudjuk, hogy mire képes. Máris nagyon sokat kihoztunk belőle idén, így technikai szempontból semmi újat nem érhetnénk el.”

Lowdon mindazonáltal elismeri, hogy megkereste őket egy pilóta az utánpótlás-kategóriából: „Voltak lehetőségeink, de nem ez a megfelelő pillanat számunkra, és nem is erre kellene koncentrálnunk. Azt azért nem mondanám, hogy megzavarta volna a munkánkat, vagy hogy helytelen lett volna elfogadni, egyszerűen csak úgy érezzük, hogy nem ezzel kell most foglalkoznunk. Persze a pénzt mindig szívesen vesszük, de az autók működtetése is igen költséges. Egyértelmű tervünk van a szezon hátralévő részére, mivel a mi programunk teljesen más, mint a többieké.”

A Manor még nem tett le azon tervéről, hogy idén új, „2015-ös” autóval rukkoljon elő, ami a legfrissebb hírek szerint a Belga Nagydíjon debütálhat.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: