DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Lotterert érdekelné az F1, ha…

A tavaly Caterhammel egyetlen versenyt teljesítő Andre Lotterer nem zárja ki, hogy ismét Formula-1-ben vezessen – ám kizárólag akkor, ha egy versenyképes csapattal tehetné ezt meg.

A háromszoros Le Mans-i győztes és 2012-es WEC-világbajnok Andre Lotterer a 2014-es Belga Nagydíjon ugrott be a Caterhamhez, és helyettesítette Kamui Kobayashit egyetlen futam erejéig. Bár a hétvége korábbi részében voltak erős pillanatai, műszaki hiba miatt végül már a második körben kiesett. A német pilóta később elmondta, számára ennyi tapasztalat elég a Formula-1-ből.

Most azonban Lotterer, dacára annak, hogy már 33 esztendős, kevésbé elutasító, ha az esélyekről kérdezik. „Attól függ, melyik csapattal. Egy sereghajtónak a legnagyobb valószínűséggel nemet mondanék, de ha egy versenyképes csapatról lenne szó, valószínűleg vállalkoznék a kihívásra” – válaszolt a motorsport.com-nak.



Ezt az egyszeri beugrásra értette, de az sem lenne elképzelhetetlen, hogy sikeres hosszútávú pályafutását cserélje le egy F1-es ülésre – persze itt is csak szigorú feltételek mellett. „Tényleg valami nagyot kellene kínálniuk nekem, hogy elhagyjam érte az Audit. A Caterhammel folytathattam volna Monzában és Abu Dhabiban, de úgy döntöttem, maradjon csak egyszeri alkalom, mivel tudtam, hogy nem vezetne sehova, hiszen nem voltak szponzoraim.”

„A karrierem megfelelő pontján történt” – tért ki tavalyi szereplésére Lotterer. „Készen álltam rá, és mivel biztos alapokon álltam, a pályafutásom nem függött attól a versenytől. Lényegében csak a szórakozásról szólt. Élveztem a média figyelmét is, meglepett az a zsongás, amit egy F1-be érkező 32 éves Le Mans-győztes váltott ki. Sok elismerést kaptam érte.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: