DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

De mit is csinál Vettel patrónusként?

Ezt a kérdést vetette fel a kétszeres DTM-bajnok Timo Scheider, aki nehezményezte, hogy a sorozat patrónusának kinevezett F1-es sztár ott sem volt a Formula-4 története első versenyhétvégéjén.

A DTM kétszeres bajnoka, Timo Scheider, aki az idei szezonban is a sorozatban versenyez az Audi pilótájaként, az újonnan útjára indult német Formula-4-es bajnokságban is szerepet vállalt, méghozzá csapatmenedzserként.

A hétvégén útjára indult szériát az utánpótlás-sorozatok esetében megszokottnál nagyobb érdeklődés övezte, nem csupán azért, mert a hétszeres világbajnok Michael Schumacher fia is rajthoz állt (sőt, győzni is tudott), hanem azért is, mert a második legsikeresebb német versenyző, Sebastian Vettel is szerepet vállalt a szériában mint a sorozat patrónusa.

vettel_2015_2



Ez kétségkívül jól hangzik, a sorozat hétvégi nyitóeseményén, az oscherslebeni hétvégén azonban a német versenyző nem volt ott – pedig Formula-1 vagy egyéb versenyprogram nem volt a hétvégén. Timo Scheider épp ezért meg is kérdőjelezte Vettel szerepét a szériában: vajon a gyakorlatban is érni fog valamit a patrónusi szerep vagy egyszerűen egy ügyes PR-fogásról van szó ebben az esetben?

„Érdekelne, hogy vajon felbukkan-e Sebastian egyáltalán valamikor... Persze, a PR segíti a Formula-4-et, de végső soron én csak akkor rajongok az ilyesmiért, ha helyesen alkalmazzák a dolgot. És amíg személyesen meg sem jelenik, és azt sem tudjuk igazán, hogy mit csinál, addig igen kevéssé hiteles az egész” – idézi a német versenyzőt a Sport1.

Vettel egyébként nem csupán Mick Schumachert ismeri a mezőnyből személyesen, hanem egyik csapattársát a van Amersfoort Racing másik versenyzőjét is, hiszen szintén a holland istálló színeiben szerepel a német világbajnok gépeit tervező Adrian Newey fia, Harrison is.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: