DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 29. szombat
F1

Alonso is tudta, jobb lesz a Ferrari

Ezt állítja a spanyol autóklub elnöke, Carlos Gracia, aki szerint egyértelmű, hogy nem a Ferrari versenyzői lettek erősebbek, hanem az istálló idei F1-es autója.

Átkozhatják az autósport spanyol rajongói azt a napot, amelyen Fernando Alonso úgy döntött, elhagyja a Ferrarit és a Hondával szövetséget kötő McLarenre vált. Még csak pár futam telt el, de régi csapata már versenyt nyert és a Mercedes legnagyobb kihívója, míg a McLaren továbbra is vár idei első pontjaira. A kétszeres világbajnokot jól ismerő Carlos Gracia azonban kitart amellett, hogy a történet nem ilyen egyszerű.



„Fernando tudta, hogy a Ferrari sokat fog fejlődni ebben az évben. De akkor már eldőlt, milyen úton fog haladni tovább. Különböző okokból ez a történet vége volt” – mondta az AS lapnak a spanyol autóklub feje. „Szerintem Alonso egy új módon akarja a rajongókat inspirálni.”

Sebastian Vettel már második futamán győzelmet szerzett a Ferrarival, Gracia szerint Alonsónak is hasonló sikerekben lenne része, ha a csapat tagja maradt volna. „Úgy gondolom, Alonso szintén versenyeket nyerne ezzel a kocsival. Elég Kimi Raikkönen teljesítményére nézni idén és tavaly, és látható, hogy az autó fejlődött, nem a versenyzők.”

Nemrég még optimistán arról nyilatkozott, hazai versenyén Fernando Alonso már dobogós helyért harcolhat. Ehelyett a cél most az, hogy először pontot szerezzen. „Ne várja azt senki, hogy a dobogón végzünk. De én reménykedem abban, hogy jobban fogunk szerepelni” – hangzik most Gracia véleménye.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: