DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

A Williams az üzletek frizsiderjeit fejleszti

A Williams mérnöki részlegének köszönhetően válhat kényelmesebbé a bevásárlás a brit üzletekben, egy aerodinamikai fejlesztés ugyanis a hűtőszekrények energiafelhasználását javítja.

A Williams Advanced Engineering az F1-es tapasztalatok felhasználásával több, az autósporton kívüli életben is hasznos fejlesztéssel is előállt már, legújabb találmányuk pedig egy olyan aerodinamikai megoldás, ami a szupermarketekben tapasztalható egyik kényelmetlenség elkerülésében segít.

 11193224_971815396215781_3097273720681814347_n



Az üzletekben található nyitott hűtőszekrények működtetése rengeteg energiát emészt fel, ráadásul az általuk előállított hideg levegő a folyosókra kiáramolva sokak számára kellemetlenséget okoz. A Williams az Aerofil céggel együttműködve erre keresett megoldást, és egy innovatív aerodinamikai fejlesztés segítségével sikerült elérniük, hogy a hűtők jóval kevesebb energiát fogyasszanak, mialatt a hideg levegőt a szekrény belsejében tartják.

A fejlesztés kísérleti alanya a brit Sainsbury’s áruházlánc lesz, amely Nagy-Britanniában a második legnagyobb ilyen cég, 1100 üzlettel az ország területén. Az energia felhasználása kényes téma a briteknél, és csak a Sainsbury’s például az állam teljes energiahasználatának 1%-áért felelős. A Williams találmánya azonban csökkenti a hűtők károsanyag-kibocsátását, és reményeik szerint a vásárlás élményét is jobbá teszi az emberek számára.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: