DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 29. vasárnap
F1

Idén először mindkét Sauber a Q3-ban

Ilyenben sem reménykedett volna nem is olyan rég a svájci kiscsapat, Nasr és Ericsson is a legjobb tíz közül indulhat az F1-es Kínai Nagydíjon. Cél idén másodszor pontot szerezni.

Ausztráliában a másnapi kettős pontszerzés ellenére a Sauber párosának egyik tagja sem jutott be a szombati kvalifikáció utolsó felvonásába (más kérdés, hogy Valtteri Bottas visszalépése miatt Nasr végül a tizedik helyről indult), Malajziában Marcus Ericsson már a Q3-ban szerepelt, a Kínai Nagydíj időmérőjén pedig mindketten a legjobb tíz közé jutottak, ezzel is szilárdítva a csapat szezonnyitó óta erős pozícióján.

„Nagyszerű nap volt a csapatnak, mivel mindkét autó továbbjutott” – nyilatkozott a párosból előrébb végző Felipe Nasr, aki a kilencedik rajtpozíciót szerezte meg. „Úgy tűnik, hogy az autók sebessége olyan, amilyent vártunk ezen a helyszínen. Emiatt magabiztos vagyok a holnapi versenyt illetően. Remélhetőleg ismét pontokat tudunk szerezni, én a legjobbamat fogom nyújtani, hogy a versenyt az első tíz között zárjuk.”



Nasrtől mindössze 89 ezredmásodperccel maradt el csapattársa, Marcus Ericsson, aki a tizedik rajtkockából próbálkozhat jóvátenni malajziai hibáját, amikor pontszerző helyről esett ki. „Remek eredmény ez a versenycsapat és a gyárban levők számára is. A hétvége különösen szoros volt, a köridők közel vannak egymáshoz. Felipe és én jól szerepeltünk ma, az autókat pedig ígéretes pozícióba juttattuk holnapra. Izgalmas verseny lesz, és azt gondolom, jók az esélyeink egy újabb pozitív napra.”

A Sauber eddig 14 ponttal rendelkezik – ezzel negyedikek a konstruktőri világbajnokságban –, mindet a melbourne-i szezonnyitón szerezték meg.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: