DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 17. hétfő
F1

A Manornál körszámban mérik a sikert

Így nézve pedig az F1-es Kínai Nagydíj pénteki napján látottakat sikerként könyvelték el, miután Roberto Merhi és Will Stevens a két szabadedzés alatt összesen 73 kört tudott megtenni az autóval.

Az élmezőnyhöz képest továbbra is közel hat, míg a hozzájuk teljesítményben a legközelebb álló Force Indiákkal szemben is jó két másodperc a Manor Marussia F1 Team autóinak hátránya körönként, ám a kiscsapatnál ennek ellenére teljesen pozitív hangulatban várják a hétvége folytatását. Persze igazuk is van, elvégre idegeskedjen az, akinek van esélye bármit elérni! Ők nyugodtan és csendben dolgozhatnak az előrelépés érdekében.

„Jó napom volt, és egyre otthonosabban mozgom az autóban, egyre jobban tudom neki nyomni. Elégedett vagyok azzal, ahogy a tempónk javul a különböző beállítás-változtatásoknak köszönhetően, és alig várom, hogy az FP3-ban folytassam a ma megkezdett munkát, az időmérő edzésre készülve” – hangzott Roberto Merhi lényegre törő nyilatkozata csapata nap végi közleményében. 

 



A brit alakulat másik pilótája, Will Stevens számára kicsit kacifántosabban alakult ez a nap, de összességében ő sem lehetett csalódott az elvégzett munka mennyiségével. „Összességében ez egy pozitív pályán töltött nap volt a csapat számára, de annál bosszantóbb volt a délután tapasztalt elektronikai meghibásodás, ami pont akkor jelentkezett, amikor igazán belelendültünk volna a ritmusba. Le a kalappal a csapat előtt, amiért ilyen gyorsan beazonosították a probléma forrását, és még az edzés vége előtt vissza tudtak küldeni a pályára. Jobb érzés lesz úgy nekivágni a holnapi napnak, hogy tudjuk, ez a probléma már a múlté. Sajnálom, hogy a lágyabb keveréken egy kört sem tudtam még megtenni, de vannak biztató jelek, főleg a tempó tekintetében, úgyhogy holnap erre próbálunk meg tovább építkezni” – fogalmazott Stevens. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: