DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

A McLaren lesz Alonso utolsó csapata

Fernando Alonso Sanghajban kijelentette: nem szándékozik más csapathoz igazolni, a McLarennél fogja befejezni F1-es pályafutását, és visszavonulása után nem is akar kapcsolatban maradni a sporttal.

A 33 éves spanyolnak egyelőre még befejezetlen ügye van a Formula-1-gyel, hiszen idén kezdett meg egy új szakaszt karrierjében: a McLarenhez azzal a határozott céllal szerződött át, hogy a következő években harcba szálljon harmadik világbajnoki címéért. Bár egyesek úgy vélték, a wokingiakhoz való visszatérés csak kényszermegoldás volt, és szemei előtt továbbra is a domináns autóval rendelkező Mercedes egyik ülése lebeg, Alonso a Kínai Nagydíj helyszínén elárulta, hogy nem tervez már csapatot váltani, és a McLarentől szeretne visszavonulni néhány év múlva.

Dppi_00115002_306



Amikor arról kérdezték, F1-es pályafutása végeztével el tudná-e magát képzelni egy csapat vezetőségében, így felelt. „Nem, nem hiszem. Úgy vagyok vele, hogy 15-16-17 év az F1-ben elég. Nagyjából úgy tekintek majd rá, mint a Ferrarinál töltött éveimre - lezárok egy fejezetet az életemben.”

„Hároméves koromban is egy McLaren-Honda másolatával kezdtem, amit az apám épített, és a pályafutásomat lezárni is egy McLaren-Hondával fogom, ám ezúttal már az igazival. Ezt követően pedig elmondhatom, hogy életem egyharmadát nagyszerű tapasztalatok, emlékek és barátságok töltötték ki.”

„Ám azon a napon, amikor visszavonulok, megkezdődik számomra a hétköznapi élet. Nem tudom elképzelni, hogy egy csapat menedzsmentjének tagja lennék vagy hogy közelről kövessem majd a sportot.”

Alonso tehát letisztázta jövőbeli terveit. Afelett pedig most jótékonyan hunyjunk szemet, hogy pár éve a Ferrari versenyzőjeként is azt nyilatkozta, hogy ők lesznek az utolsó csapata.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: