DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 17. hétfő
F1

Végre mindkét autójával versenyezne a Manor Kínában

Lépésről lépésre haladnak a Manornál, így az F1-es Kínai Nagydíjon első céljuk természetesen mindkét autóval célba érni, és legalább hasznosítani tudják sepangi tapasztalataikat.

Van is ok pozitívnak lenni a piros-fehéreknél, hiszen míg Melbourne-ben úgy tűnt, hogy a csapat nem készült (nem is készülhetett!) fel rendesen a szezonra, Sepangban Roberto Merhi debütánsként már egy egész versenytávot is teljesített, noha Will Stevenst egy alattomos üzemanyagrendszer-meghibásodás már szombaton partvonalra kényszerített.



„Nagyon boldog voltam, hogy pályafutásom első F1-es versenyét teljesíthettem Malajziában, és alig várom, hogy már Kínában is pályára lépjek” – nyilatkozta Roberto Merhi a csapat hivatalos futamelőzetesében. „Nagyon izgalmas kihívás, hogy egy új pályát ismerhetek meg, különösen azért, mert sokat követel a versenyzőktől. Különösen érdekes az első kanyar a kör kezdetén, valamint a 7-től 10-es kanyarig terjedő kombinációk, melyek komoly képességeket igényelnek.”

Csapattársa, az eddigi egyetlen F1-es futamát tavaly a Caterham színeiben futó Will Stevens is először látogat a sanghaji pályára a hétvégén. „Sepangban már láttunk néhány bíztató jelet az alatt az időszak alatt, amíg a pályán voltam, és erre szeretnék építeni Kínában is. Persze nagy hasznát fogom majd venni azoknak az adatoknak is, melyeket Roberto gyűjtött a futam alatt. Mindig jó egy olyan pályát birtokba venni, ahol soha nem jártam még, és ez komoly kihívásokat állít mind a versenyző és mind az autó elé” – mondta a brit versenyző.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: