DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 9. csütörtök
F1

Hamarosan új orrkúp a McLarennél?

A wokingiak komoly erőfeszítéseket tesznek annak érdekében, hogy fel tudjanak zárkózni az F1-es mezőnyhöz, de még így is nagy a lemaradásuk - ezért komoly fejlesztési csomag érkezhet Európába.

Malajziában már egyértelmű előrelépést produkált a McLaren Jenson Buttonnal és Fernando Alonsóval a volánnál, de ahogyan Eric Boullier kifejtette a csapat hivatalos előzetesében a Kínai Nagydíjra készülve, nagy a lemaradásuk, és nem várható változás az évad első európai versenye, a Spanyol Nagydíj előtt.



Az Auto Motor und Sport értesülései szerint a Honda motorján végrehajtott fejlesztések 25 lóerővel növelhetik meg a teljesítményt, de ahogyan a csapat egyik munkatársa fogalmazott, „még így is 100 lóerős lemaradásban leszünk.” A csapat azonban nem csak az erőforrás terén szeretne fejlődni, az összteljesítmény érdekében hamarosan új (minden bizonnyal rövidebb) orrkúpot, oldaldobozokat, és az S-csatornát találhatunk majd az MP4-30-ason.

Boullierhez hasonlóan Fernando Alonso is úgy gondolta, hogy nem várható jelentős előrelépés Sanghajban. „Nem hiszem, hogy csomagunk jobb lesz, mint Malajziában” – vélekedett a spanyol, aki a McLarenhez visszatérve feladni kényszerült első futamát.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: