DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 19. vasárnap
F1

Force India: Megbízható, de kiforratlan

Az ausztrál F1-es szezonnyitón mindkét autó a pontszerzők között végzett, Sepangban egyikük sem, ennek ellenére az istálló csapatfőnöke a két eddigi futamot pozitívan értékeli.

Miután a Force India új autóját, a VJM08-at a szezon előtt csupán három napot sikerült tesztelni, nagy megkönnyebbülést jelentett az istálló számára, hogy a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon Sergio Perez és Nico Hülkenberg is célba ért, a kiesők száma miatt ráadásul mindketten pontot szereztek. Malajziában szintén kockás zászlóig jutott a páros, ekkor viszont csak a 13. és 14. helyen, ráadásul büntetést is kiróttak a pilótákra.

„A szezon első két versenye változó szerencsékkel járt a Force India számára” – mondta a Kínai Nagydíj előtt Vijay Mallya csapatfőnök. „Miután Ausztráliában pontokat szereztünk, Malajzia nagyobb kihívást jelentett, ahol Nico és Sergio is megmutatta harci szellemét, ennek eredményeképpen pedig sokat kerültek a TV képernyőjére. Mindkét hétvége értékes tanulási lehetőségeket jelentett számunkra, miközben keményen dolgozunk, hogy fejlesszük a VJM08-at.”



Dicsérte az autó megbízhatóságát, de arra is rámutatott, még hosszú fejlesztés vár rá, amíg kiaknázzák az összes benne rejlő lehetőséget. „Ismerjük a területeket, ahol fejlődnünk kell, a csapat magatartása pedig jó benyomást tett rám. A csapatszellem erős, és harcolunk, hogy annyi pontot szerezzünk az első versenyeken, amennyit lehetséges. A közelgő hétvége Kínában érdekes lesz. Próbálunk előrelépni az alapján, amit Malajziában tanultunk, Sanghajba pedig pontokat megcélozva megyünk. A Formula-1 jó show-t csinált Sepangban, ezért újabb szoros versenyt várunk hétvégén.”

A Force India hét pontjával jelenleg hetedik helyen állt a konstruktőri versenyben, megelőzve a pontot még nem gyűjtő Lotus, McLaren és Manor alakulatokat. A Red Bulltól mindössze négy egység a lemaradásuk.

#

Egyedi külsővel és ajándékokkal is elérhető mostantól a Száguldás és Cirkusz 2014-2015. Az évösszefoglaló-beharangozó könyvet megvásárlóknak Monster Energy csomagot küldünk és egy nyereményjátékban is részt vesznek. További részletek.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: