DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Nem zavarja a Pirelli F1-es részvételét a tulajdonosváltás

Paul Hembery szerint a gumigyártó számára továbbra is fontos, hogy az F1 kizárólagos abroncsbeszállítója legyen, és nem tart attól, hogy hamarosan mások vennék át a helyét.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, A ChemChina kínai ipari vállalat hamarosan átveszi a Pirelli feletti irányítást, és joggal merült fel a kérdés a gyártó F1-es jövőjét illetően. Ám Paul Hembery, az olaszok motorsport-igazgatója sietett megjegyezni, hogy az üzlet nyélbe ütése nem befolyásolja programjukat.



„Számunkra teljesen normális, hogy ez üzlet, és a motorsport a Pirelli számára mindig is kulcsfontosságú marad” – idézte Hemberyt az Autosport. „A Pirelli több mint 250 bajnokságban vesz részt 54 országban, és az F1 mind közül a legnagyobb. A hozzáállásunk változatlan: hosszú távú terveink vannak, és boldogak vagyunk, hogy folytathatjuk a megkezdett munkát. Üzletről van szó, és nem pedig mókázni vagyunk itt. Nagyszerű hatása van a piaci megjelenésünkre a mi szemszögünkből, úgy ahogyan a vásárlókéból is. Ezt szeretnénk csinálni a jövőben is.”

A Pirelli szerződése 2016 végén lejár, azt követő időszak beszállítójáról pedig év végén döntenek majd. Hembery nyilatkozatában kitért arra is, hogy mit vár a tendertől. „Talán lesz riválisunk, de kevesen tudnak olyan programot végrehajtani, ami az F1-ben szükséges. Nagyon komoly anyagi ráfordítást, tudást és technológiát igényel, ráadásul könyörtelen sportágról van szó.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: