DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Adrian Sutil csatlakozott a Williamshez

A brit csapat épp az Ausztrál Nagydíjon hangsúlyozta, nincsen hivatalos tartalékpilótájuk: ma bejelentették, hogy a pozíciót a rutinos F1-es német, Adrian Sutil tölti be.

Az istálló soraiban két tesztpilótát is találhatunk, Susie Wolffot – akit tévesen korábban sokan a tartalékversenyzőnek gondoltak –, valamint a GP3-as bajnok Alex Lynnt, aki a Red Bull utánpótlásprogramját hagyta ott a Williams kedvéért. Hivatalos tartalékosuk azonban eddig nem volt – ezért kellett Pascal Wehrleint „kölcsönkérniük” a Mercedestől arra az esetre, ha Valtteri Bottas nem tudna rajthoz állni Malajziában –, most viszont betöltötték az üres pozíciót, méghozzá a tavaly még aktív Adrian Sutillal.

A 32 esztendős, 128 nagydíjon résztvevő német kinevezése az év hátralevő részére szól. Először a szimulátorban ismerkedik meg a Mercedes-motoros FW37-tel, a későbbiekben pedig minden futamra elutazik, hogy szükség esetén beülhessen valamelyik állandó versenyző helyére. Várhatóan a következő, Kínai Nagydíjon már a Williams soraiban tudhatjuk.



Sir Frank Williams csapatfőnök Sutil rutinját, főleg az új autókkal, 2014-ben szerzett tapasztalatát méltatta. „Az értékes konstruktőri helyezésekért vívott harc heves lesz idén, ezért választottunk olyan versenyzőt, aki tapasztalattal rendelkezik az utóbbi időszakból. Magabiztosak vagyunk, hogy amennyiben szükség lesz rá, biztos kézzel fog versenyezni az FW37-tel, és segíteni tudja 2015-ös idényünket.”

A Spyker, Force India és legutóbb Sauber színeiben 2007 és 2014 között – a 2012-es idény kihagyásával – versenyző Sutil szűkszavúbb volt. „Nagyon büszke vagyok, hogy egy ilyen híres és nagyszerű csapat része lehetek. Sir Frank Williamsszel és a csapattal dolgozni sokat jelent nekem. Szeretnék köszönetet mondani mindenkinek a Williamsnél, hogy hisznek a kvalitásaimban.”

#

Egyedi külsővel és ajándékokkal is elérhető mostantól a Száguldás és Cirkusz 2014-2015. Az évösszefoglaló-beharangozó könyvet megvásárlóknak Monster Energy csomagot küldünk és egy nyereményjátékban is részt vesznek. További részletek.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: