DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

Bottas: Mindent megtettem a visszatérésért

Bár hivatalos megerősítés még nem érkezett arról, hogy Valtteri Bottas rajthoz állhat-e Malajziában, a finn a Williams által kiadott futamelőzetesben magabiztosan beszél hétvégi részvételéről.

A pilóta az időmérő végén szerzett hátfájdalmai okán volt kénytelen kihagyni a szezonnyitót, így hiába kvalifikált a 6. helyre, a Williams végül csak egy autóval tudott részt venni az Ausztrál Nagydíjon. Bottas a futam óta eltelt napokat Indonéziában töltötte, és bár a sepangi rajthoz állás előtt még át kell esnie az FIA vizsgálatain, neki nincs kétsége afelől, hogy szerepelhet a nevezési listán.

bottas (1)



 „Melbourne után Ázsiában maradtam, hogy akklimatizálódjak az időjáráshoz és alkalmazkodjak az időeltolódáshoz. Sokat edzettem a tél folyamán annak érdekében, hogy felkészüljek a fizikálisan megerőltető körülményekhez. Az ausztráliai vasárnap frusztrálóan alakult számomra, de azóta megtettem a szükséges lépéseket annak érdekében, hogy Malajziába versenyzésre készen érkezzek, és erős eredményt szállítsak.”

„Malajzia mindig nagyon forró és párás helyszín, és bár ezek a körülmények nem ideálisak az autónk számára, láttunk már néhány izgalmas versenyt Sepangban az elmúlt évek során. Emellett mindig esély van az esőre is, amit nem szabad figyelmen kívül hagynunk, és ami mindig tovább növeli a feszültséget.”

Ha kiderülne, hogy Bottas háta mégsem javult annyira, ami lehetővé tenné számára a versenyzést, a Williamsnek meg kell neveznie egy helyettest - egyre erősebb sejtések szólnak arról, hogy a Mercedes tesztpilótája, Pascal Wehrlein lenne a beugró, de a csapatnál arra számítanak, hogy semmi akadálya nem lesz a finn részvételének.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: