DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 6. vasárnap
F1

Az utolsó szög a Német Nagydíj koporsójában

Úgy tűnik, lassan tényleg meg kell barátkoznunk annak gondolatával, hogy idén nem rendeznek Német Nagydíjat az F1-ben, hiszen az utolsó mentsvárnak tűnő Hockenheim is bedobta a törölközőt.

Eredetileg a Nürburgring lenne idén sorban a nagydíj megrendezésével július 19-én, ám a pálya új tulajdonosával való tárgyalások a tél folyamán nem vezettek eredményre. Egy ideig úgy tűnt, Hockenheim beugorhat helyettesként, ám mivel mindkét német pályán évek óta veszteségesek az F1-es futamok, most utóbbi helyszín igazgatója, Georg Seiler is lemondott a terveiről.

123_1



„Az elmúlt években mindent megtettünk a rajongók érdekében, ám immár reménytelen ügy, hogy a Formula-1 idén hozzánk látogasson” - mondta a Bildnek. „Mostanra kifutottunk az időből, hogy megrendezzük a versenyt. Ha mégis megpróbálnánk, az már az esemény minőségének rovására menne.”

A nagydíj hivatalos törlésére még nem került sor, és a szabály szerint legkésőbb három hónappal a futamhétvége kezdete előtt értesítenie kell a pályának Bernie Ecclestone-t és az FIA-t. Ha ezt a határidőt túllépik és késve szólnak a törlésről, akkor az előírás szerint a helyszín a következő évben sem rendezhet futamot, így Hockenheim csak 2017-ben térhetne vissza. Egyelőre azonban továbbra is teljes a homály azt illetően, hogy mikor rendeződhet ismét Németországban az F1 fogadására alkalmas versenypályák helyzete.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: