DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 29. vasárnap
F1

A Sauber a pályán is érezte a bíróság hatását

Felipe Nasr nem tagadja, hogy a pénteki első edzés kihagyása miatt ő és a Sauber sem tudott tökéletesen felkészülni a hétvégére, de ennek ellenére is pontszerzéssel debütálna.

A svájci csapat körül szombat délutánra végre elcsendesedett a jogi botrány vihara, miután sikerült megállapodniuk az egész héten az egyik versenyzői ülésért hajtó Giedo van der Gardéval arról, hogy egymás között próbálnak megoldást találni a nézeteltéréseikre a következő napokban. A Sauber azonban a pénteki első edzés a folyamatban lévő bírósági tárgyalás miatt kihagyta, hiszen azon a ponton még nem tudták, milyen következményei lehetnek, ha a holland pilóta nélkül küldik pályára autóikat.

saub (2)



Az időmérőn végül egy 11. hely lett Felipe Nasr jutalma, aki elárulta, nem jött volna rosszul számára az elvesztett gyakorlási idő.

„A csapat elégedett lehet, hogy kis híján elértük a Q3-at. A pénteki első edzés kihagyása bizonyos fokig hatással volt az autó teljesítményére, és egyúttal nekem is kevesebb időm maradt megtanulni a melbourne-i pályát. Összességében elégedett vagyok az eredménnyel és már várom a versenyt. Fontos nap jön számomra, hiszen az első versenyemet futom majd, amelyen a pontokért fogunk küzdeni” - jelentette ki a brazil.

Marcus Ericsson ugyan tavalyról már ismerte Melbourne-t, de az autóra szombaton mégsem érzett rá, így a két McLaren mellé csatlakozott a Q1-es kiesők sorában.

„Kiábrándító edzés volt ez számomra a 16. hellyel, nem lehetünk elégedettek az eredménnyel. Tegnap jól éreztem magam az autóban, de ma már nem találtam meg ezt a komfortot, főleg a fékezési pontoknál nem. Ki kell elemeznünk az adatokat, hogy meglássuk, mi változott tegnap óta, tanuljunk belőle, és visszatámadjunk a versenyen. Holnap egy új nap lesz” - bizakodott Ericsson.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: