DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Van der Garde-ügy: Szombaton is a bíró előtt

A holland versenyző és a Sauber péntek délután egy második, rövidebb látogatást is tett a bíróságon, holnap ugyanott találkoznak, és talán addigra sikerül közös megegyezésre jutni.

 Lezajlottak az Ausztrál Nagydíj szabadedzései, ahol külön figyelem szegeződött a Sauberre. Giedo van der Garde ülés- és overallpróbán vett részt – néhány fotó kedvéért Marcus Ericsson pár számmal kisebb tűzállóját erőszakolták rá –, ez azonban csak a látszat kedvét szolgálta, az első edzésen ugyanis a csapat nem gurult pályára, a másodikon pedig Marcus Ericsson és Felipe Nasr vezetett.

Eközben van der Garde és a csapat képviselői másodszor is jártak a bíróságon, a délelőtti ülés folytatásaként, hogy a Sauber korábbi ítélethez viszonyuló magatartása felett ítélkezzenek. Arra az esetre ugyanis, ha a csapat nem engedelmeskedik a bíróság határozatának, miszerint van der Gardét autóba kell ültetni, kilátásba helyezték a Sauber felszerelésének lefoglalását, sőt Monisha Kaltenborn csapatfőnök számára még a börtönbüntetés lehetősége is felmerült.



Adam Cooper szakújságíró tudósítása szerint délután van der Garde ügyvédje arról számolt be, hogy „konstruktív megbeszélések zajlanak a felek közt, amelyek várhatóan folytatódni fognak este is”. Ebből kifolyólag a bíróság határozatot nem hozott ma, Croft bíró sok sikert kívánt a feleknek, hogy közösen megoldást tudjanak találni. Ugyanakkor holnap 9:30-ra – a harmadik szabadedzés helyi idő szerint csak 14 órakor kezdődik – újabb tárgyalást írtak ki, amelyen lehetséges, hogy a felek arról számolnak be, sikerült egymás között megállapodásra jutni.

A szuperlicensz hiánya miatt egészen valószínűtlennek tűnik, hogy Giedo van der Garde vezetni fog a hétvége folyamán. Erről és az ügy bővebb részleteiről korábbi cikkünket olvashatják.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: