DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 26. szerda
F1

Merhi nem csak néhány versenyre tervez?

A Manor újonca elárulta, szívesen tartana idén két vasat a tűzbe, az F1 mellett a WSR-ben is versenyezne. Ez ellentmond a korábbi híreknek, melyek szerint csak az első versenyekre érkezne.

A mezőnybe visszatérő Manor csak néhány nappal az Ausztrál Nagydíj előtt jelentette be, hogy második autóját a spanyol Roberto Merhi kapta meg – ám közleményükben kiemelték, hogy csak néhány verseny erejéig. Merhi nemrég írta alá szerződését a Formula Renault 3.5-ben szereplő Pons csapattal, a WSR szezonja április 25-én kezdődik, azt lehetett feltételezni, hogy a 23 esztendős pilóta eddig marad a Manor kötelékében. Egy nyilatkozatban azonban arról beszélt, szívesen kombinálná a két sorozatot.

„Talán mindkettőben fogok versenyezni, a Pons ugyanis igazán küzdött azért, hogy én ülhessek az autóban, és szponzorokat találjon, akiknek köszönhetően ingyen versenyezhetek náluk idén. Már november óta ezen dolgoztak. Igazán rossz lenne, ha azt mondanám nekik: nem fogok nálatok többé vezetni. Igazán küzdöttek ezért, és én megpróbálom folytatni velük” – idézi az Autosport Merhit, aki, úgy tűnik, becsületbeli kérdésként tekint a WSR-ben való részvételre.



Nem Merhi lesz az első, aki párhuzamosan versenyez a királykategóriában és a Renault világsorozatában – amikor Jaime Alguersuari és Daniel Ricciardo 2009-ben és 2011-ben szezon közben léptek fel az F1-be, WSR-es idényüket sem szakították meg. 2015-ben egyébként három ponton ütközik a két versenynaptár, először a Monacói Nagydíj hétvégéjén, amely bajnokságok egyetlen közös helyszíne.

Merhi szerint segítheti motivációját, hogy míg a királykategóriában a mezőny végén küzd, addig a Pons csapattal az első helyeket veheti célba. „Nyilván nem leszünk képesek a győzelmekért harcolni az F1-ben, ha viszont egy másik bajnokságban a győzelmekért való harc filozófiájával veszel részt, az jobb versenyzővé tesz. Ha hátul harcolsz, az letörhet, ezért ebben a helyzetben szerintem jobb mindkettőt csinálni.”

A pilóta hozzátette az ilyenkor megszokottat: gyerekkori álma teljesül a bemutatkozással. „Ezt csináltam egész életemben, a célom csupán az volt, hogy a Formula-1-ben szerepelhessek, a nap pedig most érkezett el. Teljesen felkészült vagyok.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: