DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 6. vasárnap
F1

Az Audi többet nem kommentálja az F1-es pletykákat

Talán már megunták, hogy állandóan tagadniuk kell, talán valami mégis áll a háttérben, így nem akarnak hazudni – ez a valószínűtlenebb –, mindenesetre az Audi többet nem szól hozzá az F1-re vonatkozó spekulációhoz.

Időről időre felmerül, hogy az Audi – vagy vállalatcsoportjának egy másik márkája, például Volkswagen, Porsche vagy Lamborghini – gyári erőkkel csatlakozik a Formula-1-hez, a pletykáknak pedig csak táptalajt adott, amikor a Ferrari csapatfőnöke, Stefano Domenicali munkába állt a cégnél, ahol a hírek szerint tanulmányt dolgozott ki egy esetleges F1-es csatlakozásról. Domenicali a közelmúltban interjút adott, amelynek készítője az örökzöld témáról faggatta. „Tudni akarod, hogy milyen versenyprogramjai lesznek az Audinak a jövőben? Akkor gyere el Ingolstadtba, és elmondom” – hangzott Domenicali válasza.



Ingolstadtban, az Audi főhadiszállásán ugyanis a vállalat éves sajtótájékoztatóját tartották kedden, ahol, nem meglepő módon, újra felmerült az F1-es kérdés. „Az igazgatótanács nagyon határozott és precíz motorsport-stratégiával rendelkezik. Elkötelezettek vagyunk a DTM, Le Mans-i 24 órás, ügyfél-versenyeztetés iránt, aztán ott vannak az alvállalatok, a Ducati és Lamborghini sportprogramjai” – mondta Rubert Stadler, az Audi elnöke. „Nem fogom kommentálni ezeket a pletykákat a Formula-1-gyel kapcsolatban.”

Stadlerrel a svájci Blick is interjút készített – ezúttal már valóban nem ejtette ki a Formula-1 nevét. „Le Mans-ban megtaláltuk az ideális terepet, ahol a technológiát a közútra vihetjük át. Szintén nincs hiány az ellenfelekben, a Porschéval, Peugeot-val, Toyotával és most már Nissannal. Ebben a tekintetben a motorsportprogramunk egyértelműen meg van határozva az elkövetkező évekre.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: