DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 6. vasárnap
F1

„Jól tettem, hogy leigazoltam Raikkönent”

A szavak a Ferrari korábbi csapatfőnökétől, Stefano Domenicalitól származnak, aki a finn F1-es Scuderiához való visszatéréséért felelős. Sajnálja, hogy Vettellel már nem dolgozhat együtt.

Bár a Ferrari jelenlegi csapatfőnöke Maurizio Arrivabene, aki Marco Mattiaccit váltotta, a csapathoz 2014-ben visszatérő Kimi Raikkönen szerződtetését még Stefano Domenicali bonyolította le, akit a rossz szezonkezdet miatt tavaly tavasszal menesztettek az együttestől. Raikkönen gyengélkedett az előző idény folyamán, a bajnokságban csupán 12. helyen végzett, egyes vélemények szerint azonban idén többre lehet majd tőle számítani Sebastian Vettel oldalán, ere utalnak a téli tesztek eredményei is.

Stefano Domenicali egy interjúban mondta el, örül neki, hogy annak idején visszahívta a csapathoz a finn versenyzőt, aki szintén az alakulatnál volt, amikor az olasz 2008-ban a vezetői székbe került. „Sosem bántam meg, hogy Raikkönent visszahoztam Maranellóba. Ez a helyes döntés volt 2013-ban, és ismét megtenném” – árulta el a Ferrarihoz közel álló újságíró, Leo Turrini blogjának.



Sebastian Vettel egy nyilatkozatában azt árulta el, 2008 óta számos alkalommal kapcsolatba lépett Ferrarival – azaz Domenicalival egyezkedett. „Sosem titkoltam a csodálatom Sebastian irányába. Nagyszerű lett volna ugyanabban a garázsban dolgozni, mint ő, de ez végül nem vált valóra.”

A 49 esztendős szakember jelenleg az Audinak dolgozik, ahol elmondása szerint jól érzi magát. Mióta csatlakozott, különösen sokszor felmerült a pletyka a cég F1-es csatlakozásáról. „Tudni akarod, hogy milyen versenyprogramjai lesznek az Audinak a jövőben? Akkor gyere el Ingolstadtba, és elmondom” – viccelődött Turrinivel. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: