DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 24. csütörtök
F1

Toto Wolff is megszólalt Alonso balesetéről

A Mercedes motorsport-igazgatója úgy véli, hogy a McLaren nem simíthatja el egyszerűen a tudomására jutott információkat Fernando Alonso F1-es balesetével kapcsolatban.

Az összeesküvés elméletek mindig is foglalkoztatták a sportág rajongóit, Fernando Alonso tesztbalesete pedig ismét nagyszerű lehetőség volt arra, hogy a konteóhívők számára újabb és újabb hírek (inkább pletykák) lássanak napvilágot a spanyol rejtélyes bukásának okait illetően.

Toto Wolff többekkel ellentétben úgy véli, hogy a McLaren nyílt lapokkal játszik, és semmit sem akar eltitkolni a közvélemény elől. „Nem olyan dologról van szó, amit el lehetne tussolni” – mondta a 45 éves üzletember az ORF-nak nyilatkozva. „Az FIA odafigyel erre.”



„Ha lenne valami, amit a csapatoknak tudnia kellene, már biztos kiderült volna” – tette hozzá. A Mercedes szintén vizsgálta Alonso autójának GPS-adatait, és ugyanarra az eredményre jutottak, mint amit Ron Dennis hangoztatott már a baleset utáni héten – azaz hogy egyszerű tesztbalesetről van szó, a spanyol pedig a műfüvön csúszott meg, és vette az irányt a belső fal felé.

Wolffnak nincsenek kétségei afelől sem, hogy a balesetnek lehettek olyan következményei, melyek előirányozták a szokatlanul hosszúra nyúlt kórházi kezelést. „Néha a nem éppen látványos bukásoknak is vannak következményei az egészségre nézve. Agyrázkódást szenvedett és ebben az esetben nem éppen ideális keresztülszelni a fél világot.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: