DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 26. szerda
F1

Manor-ülés: Roberto Merhi lehet a befutó?

Sajtóhírek szerint igen, a Manor állítólag már a kérvényt is benyújtotta, hogy a spanyol F1-es szuperlicenszet kaphasson. Ami nem jött össze neki a Caterhamnél, sikerülhet a másik kiscsapatnál.

A Marussia utódja, a Manor tizedik csapatként jelen lesz a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon átalakított 2014-es autójával, mindeddig azonban csupán egyik versenyzőjüket jelentették be Will Stevens személyében, aki a tavalyi utolsó versenyen, Abu Dhabiban vezette a Caterhamet. A második ülést egy újabb olyan pilóta kaphatja meg, aki az előző évben még az akkori riválisnál ténykedett: Roberto Merhi, aki futamon azonban a tervekkel ellentétben nem tudott rajthoz állni a Caterhamnél. A motorsport.com értesülései szerint a Manor már kérvényezte, hogy a 23 éves pilóta szuperlicenszt kapjon.



Roberto Merhi 2011-ben Formula-3-as Európa-bajnoki címet nyert, aztán két évet töltött a Német Túrautó Bajnokságban, 2014-ben pedig a WSR-be szerződött. Miközben Carlos Sainz Jr.-ral a bajnoki címért küzdött, a Caterhamet is vezette három szabadedzésen. Várni lehetett, hogy a csapat színeiben versenyen is bemutatkozhat, erre viszont nem került sor – Monzában például épp azért, mert nem kapta meg szuperlicenszét.

Csupán a héten jelentették be, hogy Merhi idén még egy szezont teljesít a Renault Világsorozatban, a csütörtökön és pénteken zajló teszten is részt vett – ebből mi is azt a következtetést vontuk le, hogy inkább az utánpótlás-szériát választotta a Manor helyett. Természetesen, mint arra a motorsport.com is rámutatott, lehetséges, hogy a spanyol pilóta csak az első versenyeken szerepel az F1-es csapattal, amíg április végén a WSR szezonja el nem kezdődik.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: