DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 24. csütörtök
F1

Mercedes: Ezért nehéz Hamiltonnal tárgyalni

Főnöke, Toto Wolff szavaiból kiderül, akadályt jelent a szerződéshosszabbításban, hogy Lewis Hamilton saját kezébe vette menedzselését. Magyarázatot adott híres, Alonsóval kapcsolatos kijelentésére is.

Mint ismert, a brit versenyző ősszel bontott szerződést Simon Fullerrel, addigi menedzserével, aki elsősorban a popszakmában érdekelt, és a világbajnok 2013-as, Mercedeshez való igazolását hozta tető alá. Hamilton szerződése év végén lejár, képviselő híján így saját magának kell megegyeznie kenyéradóival a maradás feltételeiről. Elsőre azt gondolhatnánk, Hamilton sokkal eredményesebben tudja képviselni saját érdekeit, mint bárki más, Toto Wolff a Mercedestől azonban elmagyarázta, sokkal nehezebb úgy egyezkedni üzleti kérdésekről, hogy a tárgyalóasztal túlsó oldalán az a versenyző ül, akivel közösen kell harcba szállniuk az idei győzelmekért.



„Sokkal inkább nehezebb így. Nem mondhatok neki… csúnya szavakat” – magyarázta Wolff, a Mercedes üzleti ügyvezető igazgatója a finn MTV3 televíziónak. „Lewis a csapat része, motiváltnak kell maradnia, jó környezetben, ezért alaposan meg kell válogatnom a szavaim. Ő egy nagyon okos fiú. Nincs rajtunk semmiféle nyomás. Tudjuk, mit akar, ő pedig azt, hogy mi mit akarunk. A végén megtaláljuk a közös jövőképet.”

A nyomás hiányára utaló megjegyzésnek látszólag ellentmond, hogy egy korábbi nyilatkozatban Wolff Fernando Alonsót és Valtteri Bottast nevezte meg Hamilton lehetséges helyettesének. A Mercedes-főnök erre is magyarázatot adott: „Állandóan billegtetni kell a csónakot. De ebben az esetben nem.”

„Jó kapcsolatot akarok Lewisszal fenntartani, és ha játékokat kezdünk játszani a médiában, az a katasztrófa receptje lenne. Megkérdeztek, kit választanék abban az esetben, ha Lewis máshova menne. Én azt mondtam, hogy bár nem valószínű, véleményem szerint Fernando és Valtteri lenne a logikus opció. Nem mondtam ennél többet. Ha bízol egy kapcsolatban, nincs szükség ilyen játékokra, habár ez üzlet.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: