DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 23. csütörtök
F1

Vettel tilalmat szeghet sisakcserével?

A német F1-es már ezen gondolkodik, a szabályalkotók ugyanis eddig nem nevezték meg, mi a büntetés abban az esetben, ha az új szabály ellenére valaki változtat sisakfestésén.

A Formula-1-et és rajongókat is megosztja az új előírás, amely alapján a versenyzőknek egész évben egyetlen sisakdizájnnal kell versenyezniük. Sokak szerint a legnagyobb kárvallott Sebastian Vettel lehet, aki az Autosport oldal információi alapján több mint 90 különböző mintázatú fejvédőt elfogyasztott már pályafutása során (más források 60-at emlegetnek). A német szerencséje, amiről már korábban is beszélt, hogy épp idén akar leállni cserélgetős szokásával, és a teszteken látott fehér alapú, német zászlós dizájnt használni teljes szezonban. Ennek ellenére azonban már most renitens viselkedésen töri a fejét.

„A terv az volt, hogy kicsit lenyugodjak” – mondta az említett Autosportnak. „Úgy tűnik, hogy az ilyen nehéz időkben ez az egyetlen dolog, amiben az emberek egyet tudnak érteni. Nem tudom, mi a büntetés. Ha csak egy kis jótékony célú pénzbírság, akkor boldogan folytatom a sisakok váltogatását.”

Vettel utolsó Red Bullos sisakja. Csapattal együtt vajon vált szokást is?


Tavalyi csapattársa, a Red Bull színeiben maradó Daniel Ricciardo azzal viccelődött, hogy a szabályalkotókat valószínűleg Vettel szokása késztette az új korlátozásra. A négyszeres bajnok egy időben rögtön lecserélte az adott dizájnt, amint futamot nyert vele. Dominanciáját ismerve ezt az ürügyet gyakran volt lehetősége felhasználni.

„Azt hiszem, Seb kezdett el mindent. Ironikus, hogy még a mellékelt fotón is ő szerepelt. Engem ez nem zaklatott fel. A sisakok újszerűsége már kicsit kikopott, ezért ha meg kell tartanom ugyanazt, akkor meg fogom. Azt hiszem, az olyanok, mint Seb, többet fognak szenvedni!” – nyilatkozta az ausztrál.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: