DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 20. péntek
F1

Alonsót mentőhelikopter vitte el a pályáról

Egyelőre nem tisztázott, hogy pontosan mi történt Fernando Alonsóval, akit mentőhelikopter vitt el a barcelonai F1-es tesztről. Helyszíni hírek szerint lehet, hogy rosszul lett a spanyol pilóta.

Huszonöt perccel a mai tesztnap délelőtti felvonásának a vége előtt lengették be újra a piros zászlót Barcelonában. Az élő időmérés alapján hamarosan világos lett, hogy Alonsóval adódott probléma az egyes szektorban, ám egy ideig nem lehetett tudni, hogy pontosan miről is van szó.

A pálya hivatalos Twitter-csatornáján nem sokkal később közölték, hogy a spanyol balesetet szenvedett a 3-as és a 4-es kanyar közt, a pálya egy olyan pontján, melyre a zártláncú kamerarendszer nem lát rá. A teszten kockás zászlóval leintették, hiszen világos volt, hogy ilyen rövid idő alatt már nem lehet újrakezdeni a gyakorlást, megkezdődött tehát az ebédszünet.

A helyszínre érkezett egy mentőautó is, ám a pálya képviselői gyorsan igyekeztek közölni, hogy a versenyző eszméleténél van, és csak elővigyázatosságból viszik be a pályakórházba. Volt csapata, a Ferrari nem sokkal később példaértékű gyorsasággal üzent a Twitteren korábbi versenyzőjének: „Minden jót, Fernando”.

A Twitteren olvasható információk szerint az is felmerült a helyszínen, hogy Alonso rosszul lett, és ezért állt meg a pálya szélén, erről egyelőre nincsen további információ.

FRISSÍTVE: 13 óra 15 perc körül, mintegy 40 perccel az eset után Alonsót mentőhelikopter vitte el a pályáról.

14:30: Miután a spanyolt kórházba vitték, s előbb az FIA képviselője, majd menedzsere, végül csapata is megerősítette, hogy eszméleténél van és rendben van, elindult a találgatás, hogy mi történhetett. A helyszínről érkező információk ellentmondásosak, de egyre több jel mutat arra, hogy egészségi probléma okozhatta az incidenst. A Sky Sport F1 riportere, Antonio Boselli arról számolt be, hogy Alonso elájult az autóban, míg a TV3 csatorna azt is tudni véli, hogy a versenyző betegen ült a McLarenben.

A rosszullétről szóló elmélet megfelel annak, amit Sebastian Vettel nyilatkozott az incidensről: „Lassan ment, talán 150 km/h-val. Aztán jobbra fordult, bele a falba. Furcsán nézett ki...” – idézte a négyszeres bajnokot az AMuS. A Twitteren viszont az az információ is elkezdett terjedni, hogy az érzékelők túl magas G-erőt mértek, és ezért kellett a spanyolt kórházba vinni, ám ezt nehéz elképzelni tekintve azt, hogy mennyire kevés sérülés látszott az autón...

16:00: Alonso menedzsere a Sky Sport F1 riporterének elmondta, hogy a versenyző továbbra is eszméleténél van, és 24 órás megfigyelésre a kórházban marad. Azokat az értesüléseket viszont határozottan cáfolta, hogy a spanyol elájult az autóban, elmondása szerint hagyományos baleset történt. Közben a McLaren azt közölte az Autosport újságíróival, hogy a versenyzőn CT-vizsgálatot végeztek, de semmilyen sérülésnek nem találták nyomát.



alocrash5

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: