DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
F1

A Red Bull nem a gyorsaságra hajtott rá

Ennek ellenére Danyiil Kvjat harmadik eredményt ért el. Az orosz pilóta sok lehetőséget lát még az autóban, amiket a terv szerint a következő F1-es teszten fordítanak erős köridőkre.

Az energiaitalosok utolsó tesztnapján a csapat fiatal orosza, Danyiil Kvjat vezetett, figyelmüket először az aerodinamika feltérképezése kötötte le, majd beállításokkal foglalkoztak. A délután egy részében Kvjat rövid etapokat teljesített, ekkor futotta meg leggyorsabb körét, amely 0,874 másodperccel maradt el Romain Grosjean végső legjobbjától.

„Újabb eredményes nap volt számunkra. Szépen sikerült végigmennünk a programon, és elértük a kívánt körmennyiséget” – értékelt a 104 fordulóig jutó pilóta. „Sokat tanultunk, ez pedig a jövőben lesz jövedelmező, és ez az, amiről a tesztek szólnak. Egészen szeles idő volt ma, időnként eléggé megnehezítette a dolgunk, de a programot teljesítettük, és a köridő sem volt rossz. A megtett lépések bátorítóak, és sok potenciál van még bennünk.”

 



Guillaume Rocquelin vezető versenymérnök kiemelte, a négynapos teszten nem a gyors körök álltak célkeresztben, arra legközelebb térnek át. „Ez a teszt sosem a teljesítményről szólt számunkra, hanem arról, hogy stabilitást és megbízhatóságot építsünk fel, gyakoroljuk a bokszkiállásokat, procedúrákat a szerelőkkel, annak érdekében, hogy gond nélkül teljesítsünk egy versenyhétvégét. Ez mind sikerült, így jó pozícióban vagyunk, hogy a jövő heti utolsó teszten a teljesítményt is építeni kezdjük.”

„A nap során volt jó néhány piros zászló, az utolsó, Fernando miatti elég komoly ahhoz, hogy véget vessen a délelőtti edzésnek. Jó tudni, hogy rendben van” – fordított a szakember pár szót a nagy balesetet szenvedő McLaren-pilótára is.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: