DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
F1

Ricciardo Brabham-díjban részesült

Nemzetközi szinten elért sikereiért kapta ezt a rangos elismerést az ausztrál pilóta, aki barcelonai kötelessége miatt nem tudott ott lenni a díj Sydney-ben tartott átadóján.

A 2014-ben három győzelmet szerző perthi éppen letudta kötelességeit Barcelonában csütörtökön és pénteken, mégsem tudott ott lenni Sydney-ben, ahol a Jack Brabham-díjat ítélték oda neki nemzetközi szinten elért eredményeiért – az ausztrál így csak videón keresztül üzenhetett honfitársainak.



Nem ez az első elismerés, amit érdemeiért kapott, hiszen ősszel már megkapta a legjobb fiatal tehetségnek járó Lorenzo Bandini-trófeát, az 1967-ben elhunyt brisighellai nevét viselő díjat, idén pedig a Sport-Oscar-nak is hívott Lauerus World Sports Award esélyesei között is szerepel a neve.

A gálán az Ausztrál Motorsport Szövetség nem csak díjazott, hanem arról is határozott, hogy hamarosan megalakuló Motorsport Hall of Fame-be fognak a komoly teljesítményt elérő versenyzők mellett sikeres csapatfőnököket és mérnököket beválasztani.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: