DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 22. vasárnap
F1

Maldonado a második teszt Vettelje

Ugyanis míg Jerezben a német F1-es versenyző húzta be mindkét tesztnapot, amelyen autóba ülhetett, Barcelonában Pastor Maldonado ismételte meg ezt. Erre talán annál is kevesebben számítottak.

A Lotus versenyzője szombaton tekintélyes számú, 104 kört teljesített, legjobb ideje 1:24.348 volt, közel hét tizedmásodperccel megjavította csütörtöki teljesítményét, egyben a teszt eddigi csúcsát is felállította.

„Sokat sikerült elérnünk ma, és nagyszerű volt ilyen sok kört teljesíteni, a napot pedig leggyorsabbként befejezni. Határozottan sokkal magabiztosabbnak érzem magam az E23-ban, a teljesített körökkel pedig egyre többet tanulunk meg róla. Képes voltam nyomni, amikor szükség volt rá, a csomag pedig úgy tűnik, sokkal inkább egyben van, mint a tavalyi, főleg, ha a 2014-es előszezon alatt mutatott teljesítményre és megbízhatóságra gondolunk” – értékelt Maldonado a csapat sajtóközleményében.



A venezuelai versenyző a garázsban maradt, amíg a nedves pálya fel nem száradt, ennek ellenére is sikeresen tesztelte a gumikat és aerodinamikát, amelyek a teljesítményszimulációk mellett a napi teendőlistán szerepeltek. „Még mindig sok munka van hátra, de jól haladunk, ezért mind nagyon pozitívak vagyunk az elvégzett feladatokat illetően.”

Maldonado és a tesztversenyző Jolyon Palmer után holnap végre Romain Grosjean is az E23-ba ülhet.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: