DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 7. kedd
F1

Danica Patrick ismét leírta az F1-et

Időről időre felmerül a versenyzőhölgy F1-be igazolása, ám Patrick nagyon is jól érzi magát a NASCAR-ban, és nem szándékozik egy olyan szériában versenyezni, ahol csak a neme miatt kapna lehetőséget.

A 32 éves pilótanő 2005-ös indianapolisi negyedik helye után robbant be a köztudatba, ami után egyből felröppent, hogy a BAR-Honda F1-es tesztet ajánlott neki az USA Nagydíj pénteki szabadedzésén. Patrick csak csapat vendégeként volt ott a Brickyardon, ahol kijelentette, csak egy élcsapat ajánlatát fogadná el.

Ám teltek-múltak az idők, Danica futamgyőztes lett az IndyCarban, és kezdte úgy érezni, csak a neme miatt szeretnék a sportágban látni – ezért egyre inkább elhatárolódott a Forma-1-től. Főleg mióta a NASCAR-ban versenyez, melyben negyedik idényének vág neki a hétvégi Daytona 500-zal kezdődően.



A pletykák ennek ellenére is tartják magukat, főleg azután, hiszen NASCAR-csapatának társtulajdonosa, Gene Hass 2016-tól F1-es istállóval is harca száll, aki mindenképp szeretne amerikai versenyzőt csapatába.

„Nagyon sokan beszélnek arról, hogy egy nap az F1-ben fogok versenyezni” – nyilatkozott a lehetőségről Patrick. „De eddig nekem senki nem említette ezt – ami rendben is van, hiszen amúgy sem mennék. Nem igazán érdekelnek a Forma-1-es autók. Ahhoz, hogy így legyen, hosszabb időre el kellene hagynom az USA-t, ez pedig kizáró ok nálam.”

Patrick fő okként már a korábban is citált megjegyzését erősítette meg. „Ha valahol versenyzek, azt azért teszem, mert győzni akarok, és ha nincs esélyem rá, az már nem olyan jó. Kívülállóként igen nehéz lenne hozzászoknom” – vallotta be a Daytona 500 edzésén nagyot bukó, és a 32. helyről induló hölgy.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: