DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

A Sauber újonca úgy érzi, megérdemelte a lehetőséget

Felipe Nasr a GP2-es bajnokság harmadik helyezettjeként lépett fel az F1-be idén, és úgy véli, annak ellenére megérdemli a lehetőséget, hogy mások jobbak voltak nála.

A brazil versenyző kapott hideget-meleget azután, hogy tőkeerős szponzorának köszönhetően felléphetett a királykategóriába, míg tavalyi ellenfelei, Stoffel Vandoorne és Jolyon Palmer tesztpilótai állással voltak kénytelenek beérni. Sőt, még a 2013-ban őt legyőzők sem nyertek felvételt a legfelsőbb szintre, Sam Bird, James Calado és a bajnok Fabio Leimer is elbukott az F1 felé vezető úton,

A Banco do Brasil színeire festett Sauber C34-esben az újonc megnyerően autózott az év első kollektív tesztjén, egy napon még a legjobbnak is bizonyult, így érthető optimizmus lepi körül a hinwili istállót – Nasr pedig arról nyilatkozott a brazil Totalrace című lapnak, hogy mi csúszott félre a tavalyi évet illetően.



„Valami összejön, valami nem” – nyilatkozta a 22 éves pilóta. Számtalan okot lehetne felhozni arra, hogy miért nem lettem bajnok. A GP2-ben nagyon nagy a küzdelem, de legalább versenyeket nyerhettem, és harcolhattam a bajnoki címért az ott töltött éveim alatt.”

Nasr hozzátette, hogy a királykategória nem kizárólag bajnokok tárháza: „Nem minden Forma-1-es versenyző nyert bajnokságot, a GP2 pedig az egyetlen széria volt, amit nem tudtam megnyerni, a csapat néhány hibája és más okok miatt. Sajnos megtörténik az ilyen, noha jó lenne, ha az ember mindenütt képes lenne a győzelemre” – nyilatkozta a korábban a Formula BMW-ben és a brit F3-ban is győzedelmeskedő brazil.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: