DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

Mi fog dönteni Alonso és Button között?

Fernando Alonso és Jenson Button párosa a 2015-ös F1-es szezon egyik legjobban várt belharcát hozza majd, és persze máris megindultak a találgatások, hogy melyikük kerekedhet majd felül. A McLaren korábbi pilótájának van elképzelése.

Az ötszörös futamgyőztes John Watson, aki 1979 és 1983 között maga is a McLaren versenyzője volt, azóta is közelről figyeli egykori csapata ténykedését, és elmondása szerint már tudja, hogy mi játssza majd a döntő szerepet Alonso és Button harcában a szezon során.

fernando-alonso-y-jenson-button-pilotos-de-mclaren-honda-_970_564_1194943



„Jenson egy nagyon okos srác, legfőbb szerepe pedig az, hogy a csapat tagjaként gondolkodjon” - kezdte fejtegetését a GPUpdate.net kérdésére. „Ugyanazt fogja csinálni, amit korábban is, az autó problémáin fog dolgozni, hogy a lehető legtöbbet hozza ki belőle és jó eredményt érjen el a csapatnak. Jenson rengeteg tapasztalattal tud szolgálni, emellett pedig egy kivételesen erős versenyző. A gyengesége abban lehet, hogy nem tud következetesen mindent kihozni az autójából az időmérőkön a csapattársaihoz, jelen esetben Fernandóhoz képest.”

„Ha az a kérdés, hogy a pontokat illetően ki szerepel majd jobban, Alonsót kell mondanunk. A Ferrarinál sokszor olyan autót kellett vezetnie, ami egy szemét volt. Mégis viszonylag jól kvalifikált vele, utána pedig a képességeit hatékonyan hasznosítva már az első körökben erős helyzetbe hozta magát, amit aztán meg is tudott tartani. Eközben Jenson talán kissé hátrébb lesz a rajtrácson, és előre kell majd küzdenie magát. Ennyi a különbség a két versenyző között.”

Persze bizonyára Watson segítsége nélkül is sokan tudták, hogy Button időről-időre képes elveszni az időmérőkön, Alonso pedig gyakran az átlagosnál is többet hoz ki a rendelkezésére álló technikából. És bármilyen irányt is vesznek a találgatások, végül lehet, hogy tényleg ez a „kézenfekvő” elv fog dönteni kettőjük között a szezon során. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: