DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 30. hétfő
F1

Már Ausztráliában is ott lehet a Manor?

Az Autosport magazin információi szerint akár még erre is lehet esély, de az biztos, hogy legkésőbb az április 19-i Bahreini Nagydíjig el akarnak készülni átmeneti 2015-ös F1-es modelljükkel, hogy részesülhetnek a kereskedelmi jogdíjak bevételeiből.

Mint ismert, e hónap elején a Formula-1-es Stratégiai Csoport ülésén a Force India megvétózta annak lehetőségét, hogy a korábban Marussia néven futó Manor istállóval kivételt tegyenek, és ők a tavalyi modelljükkel kezdhessék meg a 2015-ös szezont.

A brit kiscsapat akkor egyből jelezte, nem adja fel a harcot, és ha törik, ha szakad, ők akkor is ott lesznek a 2015-ös rajtrácson, és már javában építik az idei szabályoknak megfelelő, egyelőre átmeneti versenyautójukat. Hogy az új modell pontosan mikorra készül el, az egyelőre kérdés, de az Autosport legfrissebb információi szerint az sem teljesen kizárt, hogy akár már a szezonnyitó Ausztrál Nagydíj rajtrácsára felsorakozhat majd a Manor két versenygépe.



Az FIA mindenesetre biztosította támogatásáról a csapatot, és rendkívüli helyzetre való tekintettel a lehető legkésőbbi időpontig kitolja a végleges, hivatalos 2015-ös F1-es nevezői névsor lezárását és nyilvánosságra tételét. Decemberben egy előzetes nevezési listát már közzétettek, azon szerepelt a Manor istálló neve is, de mellette még egy csillag jelezte: nevezésük hivatalos szintre emelkedése további megerősítésre vár. 

A kiscsapat egyébként a nevezési díjat már befizette, azonban a többi istálló körében továbbra is komoly vita tárgyát képezi, hogy mennyire vehetők komolyan a Manor erőfeszítései, és rendelkeznek-e egyáltalán az ahhoz szükséges technikai és pénzügyi infrastruktúrával, hogy állandó, tartós jelleggel tudjanak az F1-ben versenyezni. A hírek szerint erről jövő héten újabb megbeszélést fog folytatni az FIA a csapatokkal, és ez után dönt majd arról, elfogadja-e és megerősíti-e a kiscsapat nevezését a 2015-ös F1-es világbajnokságra vagy sem. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: