DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

„Verstappen a legjobb, akit valaha láttam”

Ezt állítja a Toro Rosso versenymérnöke, aki a múltban többek között Webberrel, Montoyával és Ralf Schumacherrel dolgozott együtt. Rendszeres pontokról, futamgyőzelemről, bajnokká válásról is beszélt.

Xevi Pujolar 2002 óta tagja a Formula-1-nek, korábban a Williams csapatot szolgálta az említett versenyzők oldalán, 2012-ben Pastor Maldonado versenymérnökeként szolgált. Egy évig a fő versenymérnök szerepét látta el, 2014-ben pedig a Toro Rossóhoz igazolt, ahol előbb Vergne, majd a helyére lépő 17 éves Max Verstappen mérnöke lett. Állítása szerint soha nem látott akkora tálentumot, mint az ifjú holland.

„Ő a legjobb, akivel eddig találkoztam. Látható, hogy a potenciál benne van. Látható, hogy egyre jobb lesz. Most szállítania kell. Azért van itt, hogy állandóan a pontszerzők között legyen. Tehetséges. Gyors. De a gyorsaság és a versenyek megnyerése között nagy a különbség. És egy újabb nagy lépés van a versenyek megnyerése és a bajnokká válás között” – mondta a gpupdate.net-nek Pujolar.



„Már megmutatta az alacsonyabb bajnokságokban, hogy képes jól teljesíteni, de most számos bajnok lesz körülötte, és meg kell mutatnia, hogy ő a legjobb a bajnokok közül. Nagyon rövid idő alatt kell fejlődnie.”

„Egyesek 10-15 éve a motorsportban vannak, vagy akár a Formula-1-ben, és a profizmusuk sosem lesz azon a szinten, mint Maxé ebben a pillanatban” –állította a mérnök, majd meg is indokolta álláspontját. „Rendkívül meggyőző, hogy mennyire fegyelmezett, és mennyire fókuszált. Sok fiatal versenyzőnek más dolgok is járnak a fejében, mint a kikapcsolódás. Maxében csak a versenyzés. A legjobb akar lenni. Azt akarja, hogy az emberek körülötte ugyanolyan keményen dolgozzanak. Ösztökéli a motorszakembereket, ösztökél engem és a csapatot is.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: