DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

Hamilton és Ricciardo sport-Oscart nyerhet

A Laureus-díjról van szó, amelyet tavaly épp az F1 akkori világbajnoka, Sebastian Vettel nyert meg. A MotoGP-bajnok Marc Marquez is az esélyesek között szerepel.

A 2000-ben indított, a sport Oscar-díjaként is emlegetett kitüntetést idén Sanghajban osztják ki, az Év Sportolója kategóriában pedig a négy és két keréken versenyzés tavalyi legjobbjait, Lewis Hamilton és Marc Marquezt is a jelöltek közé választották. Cristiano Ronaldo futballista, Novak Djokovic teniszező, Rory McIlroy golfozó – ő egyébként az év brit sportolójaként Hamiltonnal szemben már alulmaradt egyszer – és a rúdugró Renaud Lavillenie lesznek ellenfeleik.

Egy másik Formula-1-es pilótát, Daniel Ricciardót is díjazhatják: köszönhetően annak, hogy első Red Bullos szezonjában kiemelkedőt alkotott, őt az Év Áttörése kategóriában jelölték Marin Cilic teniszező, Mikaela Shiffrin alpesi síző, a Davis-kupa svájci teniszcsapata, valamint Mario Götze és James Rodriguez labdarúgók mellett. Marquez ezt a díjat elnyerte tavaly, Hamiltonnak pedig 2008-ban ítélték oda. A Mercedes a legjobb sportcsapat elismeréséért indul.



Tavaly negyedik próbálkozásra Sebastian Vettel nyerte el a díjat Kuala Lumpurban negyedik világbajnoki címéért. Rajta kívül csak egy Formula-1-es versenyzőnek adtak Laureust: Michael Schumachernek 2002-ben és 2004-ben. A díjat legtöbbször Roger Federer teniszező nyerte, 2005 és 2008 között minden évben. A csapatok kategóriájában a Red Bullt ugyancsak jelölték tavaly, de őket nem választották meg a legjobbnak, ellentétben a Renault-val 2006-ban és a Brawn GP-vel 2010-ben. Az Év Áttörésének viszont három Formula-1-es jelöltet is megválasztottak, Hamilton mellett Jenson Buttont (2010) és Juan Pablo Montoyát (2002).

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: