DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 22. vasárnap
F1

Grosjean: Idén stabilabb alapokra építkezünk

Tavalyi pocsék idényük után most mindenki azt találgatja, vajon ki tud-e kecmeregni a Lotus a gödör aljáról. Miközben a legtöbben az új Mercedes erőforrástól várják az enstone-i egylet felemelkedését, addig Romain Grosjean egyéb jelentős pozitívumokat is felsorolt.

„Nem kérdés, hogy egyre jobban és jobban alakulnak a dolgaink” – kezdte a francia pilóta az Autosport magazinnak nyilatkozva. „Fontos volt a csapatnak, hogy megállapodjon a Mercedesszel, és a megfelelő erőforrás hajtsa az autónkat, hogy többé ne legyen kérdés, hogy amit kívülről kapunk, az jó. Tudjuk, hogy ezzel közelebb kerültünk a céljainkhoz. De a csapat is sokat tanult a tavalyi évben, és pozitív változtatásokat hajtottunk végre.”

Ezután ki is fejtette, mire is gondol pontosan. „Sokkal stabilabb alapokra építkezhettünk most, mint a 2014-es szezont megelőző télen. Kellett egy kis idő, hogy minden a helyére rázódjon és újra stabil lábakon álljon az egész. A dolgok most jó irányba alakulnak, ami örvendetes. Mindegyik istálló keményen dolgozik azon, hogy újabb szponzorokat találjon, és ezért is nagyon izgalmas, hogy hétfőn egy új partnert köszönthettünk magunk mellett: a Saxo Bankot. Ez jó hír, mert minél több a szponzor, annál nagyobb költségvetésből gazdálkodhatunk” – utalt rá Grosjean, hogy miközben mindenki a Mercedes motorok kulcsszerepéről beszél, addig valójában a mai F1-ben a kisebb csapatok számára egy-egy új szponzor érkezése az, ami felér egy örömhírrel, mivel ez alapozza meg az előttük álló idény stabil szereplését.



Ettől függetlenül a szurkolókat persze továbbra is az a kérdés foglalkoztatja a legjobban, vajon mekkora előrelépést tesz a Lotus idén azáltal, hogy a Renault-motorokat a Mercedes V6-osaira cserélte. „Természetes, hogy most mindenki tűkön ülve várja az első visszajelzéseket tőlünk, pilótáktól, hogy milyen lett az új autó a tavalyihoz képest, és az én első benyomásom az, hogy a csapat nagyon jó munkát végzett annak érdekében, hogy elérjük a kitűzött céljainkat. Az új autót sokkal könnyebb vezeti, és sokkal kiszámíthatóbban viselkedik, mint az elődje, de egyelőre csak ennyit tudok elmondani róla.” 

És a többiek? Vajon mit szól Grosjean a Ferrari, a Mercedes vagy épp a Williams jerezi teszten látott teljesítményéről? „A Ferrari meglepően gyors volt Jerezben, de sohasem tudhatod, milyen üzemanyagszinttel mentek. A Mercedes volt a legerősebb, és a Williams is versenyképesnek tűnt. Barcelonában már több kérdésünkre is választ kaphatunk majd” – mondta el véleményét a 28 éves pilóta.  

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: