DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Dennis: El kell felejtenünk 2007-et

Fernando Alonso és a McLaren újraegyesüléséről mindenkinek eszébe jutott a botrányokkal teli 2007-es F1-évad, ám a magát lágyszívűnek tartó Ron Dennis szerint itt az ideje továbblépni.

A „nagy visszatérés” nem csak pozitív visszhangokat generált, sokan emlékeztették a csapatot a 2007-es szezonra, amikor a címvédő és McLaren ígéretes kapcsolata év végére eldurvult, és válással végződött. Ron Dennis szerint azonban kár lenne az időt erre vesztegetni, és előre kell tekinteni.

„Az esetet számtalan alkalommal lehet boncolgatni, de ez már a múlt” – mondta Dennis a The Guardiannak. „Az tény, hogy nagyon rossz hatással volt a sportágra, és nagyon sok embert sikerült vele megbántani. De mindenki továbblépett. Én meglágyultam, Fernando érettebb lett – csak időpocsékolás lenne újból és újból visszatérni ehhez. A pályán mutatott akciók többet mondanak a szavaknál – vissza kell térni a versenyzéshez, és élvezni azt.”



„Fernandóban az a nagyszerű, hogy imádja a versenyzést. Ha eszünkbe jut Ayrton Senna, ő is utálta a politikát és a viszályokat – még azokat is, melyekért ő volt a felelős. Két-három alkalommal is kinyilvánította a kulisszák mögött, mennyire elege volt ezekből a dolgokból. Miért kell visszatekintenünk a negatív dolgokra? Pozitív utat szeretnénk járni a jövőben” – tette hozzá a 67 éves vezető.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: