DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 22. vasárnap
F1

Meglepően jól megy a késő Lotusnak

Késve értek oda a tesztre, de az enstone-i F1-es csapat azóta szárnyal, különösen a megtett körök számában remekel Pastor Maldonado, aki egymaga a Red Bull előtt jár.

 A Lotus új autója csupán vasárnap érkezett meg Jerezbe, amikor a többiek már túlestek első tesztnapjukon. Hétfőn csak néhány installációs kört akartak teljesíteni, ennek ellenére 41-et sikerült, ma 96-ig jutottak. A volán mögött Pastor Maldonado ült mindkét nap, aki egyedül több kört gyűjtött be, mint a Red Bull, amelynek mindhárom edzésnap rendelkezésére állt. Az új Mercedes-motor eddig kiválóan működik az E23-ban.



„Jó nap volt, és sok újat tanultunk az E23-ról. Az autó erősnek tűnik, és tudjuk, hogy még több jön majd” – mondta el a köridők tekintetében 1,168 másodperces lemaradással ötödikként végző venezuelai pilóta nyilatkozatában. „Még mindig a rendszereket ellenőrizzük, valamint működésüket tanuljuk. Nagyon elégedett vagyok az elmúlt két nap haladásával. Különböző keverékeket próbáltunk ki ma, ez jó annak tekintetében, merre induljunk el a beállításokkal.”

Maldonado nem említette meg, hogy reggel csak késéssel tudott kezdeni, a telemetria problémája hátráltatta. A nap legvégén autója megállt a hátsó egyenesben, így az edzés a tervezettnél egy perccel hamarabb piros zászlóval ért véget. Holnap Romain Grosjean próbálja ki először új autóját.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: