DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 20. péntek
F1

A McLaren még nem futott gyorskört Jerezben

Bár a mai nap jelentősen jobban alakult a McLaren-Honda számára az előző kettőnél, a wokingiak addig továbbra sem jutottak el, hogy megkíséreljenek egy gyorskört futni a jerezi F1-es teszten.

Idő előtt véget ért a mai tesztnap a McLaren számára, noha a wokingiak az eddigi legbiztatóbb teljesítményükkel rukkoltak elő délelőtt. Miután az első két napon az istálló világbajnokai csak hat-hat kört tudtak megtenni, addig Fernando Alonso ma összesen 32-szer haladt át a célvonalon.

Az öröm azonban nem tarthatott sokáig, hiszen a Honda-turbó meghibásodása miatt idő előtt kellett befejezni a biztatóan induló napot – arról pedig szó sem lehetett, hogy gyorskört fusson az MP4-30: Alonso legjobb körideje 14 másodperccel volt gyengébb a tesztet nem sokkal a leintés előtt vezető Nasr legjobbjánál.

jt_mclaren_



A csapat a meghibásodást követően a Twitteren tájékoztatta a rajongókat: „Leesett a hűtővíz nyomása, ezért kivettük az erőforrást átvizsgálásra. Mivel ez egy hosszadalmas feladat, mára befejeztük a tesztelést. A holnapi nap kezdetéig ki tudjuk cserélni az alkatrészeket.”

Eric Boullier a minap Jerezben úgy nyilatkozott az Autosportnak, hogy nem szeretne tippelni, mikorra múlnak el a megbízhatósági problémák: „Óvatos szeretnék lenni ezzel kapcsolatban, mivel valahányszor megpróbálunk egyvalamit megoldani, egy újabb problémát tárunk fel.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: