DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 22. szerda
F1

Vettel-elsőséggel és esővel zárult a második nap

Sebastian Vettel az élen tartotta a Ferrarit a saját utolsó jerezi tesztnapján is, amelynek utolsó órájában még az esőgumikat is kipróbálhatta. Ezúttal a Mercedes sem zárt problémamentes napot.

A vasárnapi hét után ma már nyolc autót láthattunk a pályán, hiszen a Lotus az esti érkezés után már délelőtt hadba foghatta az E23-at Pastor Maldonadóval a volánnál. Az enstone-iak autója a McLaren mellett a másik, amelynek új erőforrással kell megbarátkoznia, ám ehhez képest a Lotus-Mercedes egész szépen gyűjtögette a köröket, és 41-ig jutott, mielőtt a hajtáslánccal kapcsolatos probléma megálljt parancsolt volna neki.

B82fO4KCYAIvIYn



A legjobb időt azonban ma is Sebastian Vettel futotta, aki délelőtt futott 1:20,984-es körével majdnem két másodpercet faragott a vasárnapi legjobb időn. A német 88 körig jutott, hasonlóan a második helyen végző Sauberhez, amelyben első köreit tette meg a brazil újonc Felipe Nasr.

A harmadik Valtteri Bottas lett a Williamsszel, megelőzve a Mercedesbe beülő címvédőt, Lewis Hamiltont. Ma is a brackley-i alakulat autója futotta a legtöbb kört, ám Hamilton 91-es értéke alaposan elmarad Nico Rosberg előző napi, 160-at megközelítő mennyiségétől. Ezúttal ugyanis a Mercedes sem futott hibátlanul - a délután során Hamilton kénytelen volt leparkolni azt a bokszutca bejáratánál vízszivárgási probléma miatt, amit a csapat már nem is tudott kijavítani a nap végéig.

Ebédidő után nem sokkal néhány esőcsepp is megjelent a pályán, majd alig egy órával a gyakorlás vége előtt a Jerez felett felgyülemlő sötét felhőkből komolyabb égi áldás zúdult a mezőnyre. A Williams Twitterén pedig rögtön viccelődni kezdtek, hogy bizonyára a Mercedes vízszivárgása öltött ilyen komoly méreteket.

A vizes pályára már nem mindenki hajtott ki. Esőgumikon Vettel, Nasr és Max Verstappen is tett néhány tapogatózó kört, és ekkor még a McLaren is kiküldte Jenson Buttont, aki ezzel is csak a napi 6. körét tette meg a pályán, ezzel ugyanolyan vérszegény napot teljesítve a Honda motorral, mint vasárnap Fernando Alonso.

A nap másik nagy vesztese a Red Bull és Danyiil Kvjat volt, hiszen az orosz egy délelőtti megcsúszás során kárt tett autója első szárnyában, tartalékelem híján pedig a továbbiakban furcsa látványt keltve szárny nélkül küldte ki őt a csapat néhány installációs körre. Kvjat így is csak 18 körig jutott és mért idő nélkül zárta a napot.

 

A második jerezi tesztnap végeredménye:

# Versenyző Csapat Idő Hátrány Kör
1. Sebastian Vettel Ferrari 1:20.984   88
2. Felipe Nasr Sauber 1:21.867 +0.883 88
3. Valtteri Bottas Williams 1:22.319 +1.335 61
4. Lewis Hamilton Mercedes 1:22.490 +1.506 91
5. Max Verstappen Toro Rosso 1:24.167 +3.183 73
6. Pastor Maldonado Lotus 1:25.802 +4.818 41
7. Jenson Button McLaren 1:54.655 +33.671 6
8. Danyiil Kvjat Red Bull - - 18

 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: