DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 25. szombat
F1

Így vélekedik Verstappen - Verstappenről

Jos Verstappen a helyszínen követi fia, Max első lépéseit a Toro Rosso versenyzőjeként - a veterán F1-es szerint inkább pilótaként, mintsem apaként figyeli a 17 éves srác ténykedését.

Jos Verstappen 2003 végén lépett ki a Forma-1 világából: akkor, amikor idősebbik gyermeke éppen csak belekóstolt a gokartozás világába. Alonso és Raikkönen ekkor már futamgyőzelemmel rendelkezett, így picit hihetetlen is, hogy 2015-ben Max már riválisokként nézhet farkasszemet az egykori világbajnokokkal.

Az idősebbik Verstappen visszavonulása után minden idejét gyermekei karrierjének szentelte (igen, a 15 éves Victoria is versenyzik, egyelőre még gokarttal), ezért természetes, hogy fia első hivatalos F1-es tesztjét is figyelemmel követte. „A hétfői nap ideálisan alakult számára” – mondta a Forma-1-ben két dobogóig jutó pilóta.



„Reggel hideg volt, be kellett járatnia az autót, délután pedig elkezdett esni az eső. Ez új tapasztalat volt számára, ennek ellenére nagyon jó munkát végzett, meg vagyunk vele elégedve és a csapat is megfelelő visszajelzéseket kapott tőle” – mondta a büszke apa, a nap folyamán 73 kört teljesítő fiáról.

Verstappen azt is elárulta, hogy milyen szemmel követi fiát. „Apaként és versenyzőként egyaránt, de az utóbbi felülemelkedik, hiszen mindenben segíteni szeretnék neki. Néha picit irigy is vagyok rá, de nagyon boldog vagyok, hogy megkapta ezt a lehetőséget. A Toro Rosso tudja, hogyan kezelje a fiatal versenyzőket, hogy milyen edzéseket kell végrehajtaniuk, és hogy hogyan dolgozzanak a szimulátorban” – vélekedett az összesen 106 F1-es versenyen induló versenyző.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: