DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
F1

Balesettel mutatkozott be a Red Bull új pilótája

Danyiil Kvjat bizonyára nem ilyen kezdésről álmodott a Red Bullnál, hiszen első tesztnapját egy olyan hibával nyitotta, ami alaposan átformálta az előre eltervezett programot a csapat számára.

kvyat



A 20 éves orosz pilóta neve mellett a nap végén mindössze 18 kör árválkodik mért idő nélkül. Ennek az az oka, hogy Kvjat egyik reggeli installációs köre során egy kisebb megcsúszás után nekikoccant a falnak, ezzel kárt téve az RB11-es modell első vezetőszárnyában. A csapatnak nem volt tartaléka az elemből, így a következő órákban az egyébként is álcafestéssel megjelenő Red Bull még tovább fokozta a titokzatosságot, hiszen első szárny nélkül küldte ki a pályára az oroszt. Bár így gyors köröket nem tudtak futni, elmondásuk szerint szárnyszegett autóval is rengeteg fontos munkát elvégezhettek.

„Nem alakult ideálisan ez a nap, de néha megtörténnek ilyen hibák, és akkor nincs mit tenni” - mondta a csalódott Kvjat. „Az esetet követően próbáltuk a lehető legtöbbet kihozni a napunkból úgy is, hogy nem volt kéznél másik szárny. Így is megtettük, amit lehetett, de remélhetőleg sikerül majd behoznunk ezt a mai kiesést. Lesz erre még egy napom, így nagyon várom már a szerdát.”

A csapat szempontjából a történteket a vezető versenymérnök, Guillaume Rocquelin foglalta össze, aki az elmúlt években még Sebastian Vettel mellett dolgozott.

„Mivel nagy volt a sietség, hogy időben elkészüljünk az első tesztre, nem hoztunk magunkkal cserealkatrészt” - magyarázta. „Ám így is több rutinellenőrzést elvégezhettünk a rendszerben, amelyek a háttérben folyamatosan zajlanak egy csapatnál: ez is rengeteg munka, így legalább ezen átrágtuk magunkat. Ez volt az oka annak is, hogy Dany-t kiküldtük néhány körre anélkül, hogy mért időt futottunk volna. Az éjszaka folyamán megérkezik az új szárny, így remélhetőleg holnap már ismét teljes gázon folytathatjuk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: