DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Videón a Red Bulltól trófeákat lopó betörők

A BBC News hozta nyilvánosságra a biztonsági kamerák felvételeit, melyek azon az estén készültek, amelyen betörtek a Red Bull bázisára, és hatvan F1-es trófeát tulajdonítottak el.

A betörés még december 6-án történt, maszkos ismeretlenek autójukkal áttörték a csapat Milton Keynes-i központjának üvegajtaját, és 64 trófeát vittek el a recepcióról. A biztonsági őr az épület egy másik részében tartózkodott, és nem vette észre a történteket. A betörést rögzítették az épület biztonsági kamerái, amelyek rövid felvételét a BBC most tette közzé.

A rendőrség továbbra is nyomoz az elkövetők után. Néhány nappal az eset után a trófeák közül 20 előkerült a közeli tóból, a maradéknak azóta nincs nyoma. Az ezüstből készült tárgyakat beolvaszthatták.

„A támadók olyan dolgokat vittek el, amelyek nem az ő tulajdonukat képezik, és amelyek egy elhivatott, szorgos csoport munkájának gyümölcsei” – mondta az eset után Christian Horner csapatfőnök. „Egyáltalán nem értjük, miért akarná elvinni bárki is ezeket a trófeákat. Az értékük a csapat számára természetesen rendkívül nagy, hiszen minden egyes darab megszerzése óriási erőfeszítéseket igényelt. A tényleges értékük azonban kicsi. A csapaton kívülállóknak nem lehet belőlük nagy haszna, ráadásul a kiállított trófeák közül sok csak másolat volt.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: