DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

A Lotustól kapott ajándékot a GP2 bajnoka

Jolyon Palmer ugyanis ma töltötte be 24. életévét, a Lotus pedig egyúttal bejelentette, hogy a 2015-ös F1-es szezon során együtt dolgoznak majd, a versenyző számos alkalommal autóba is ülhet.

Palmer idén fölényesen megnyerte a GP2-es bajnoki címet, de Formula-1-es csapatnál nem sikerült ülést találnia, hasonlóan az előző két bajnokhoz, Fabio Leimerhez és Davide Valsecchihez. Palmer Abu Dhabiban a Force Indiát tesztelte, és számos alkalommal arról beszélt, célja az, hogy legalább egy tartalékversenyzői megállapodást kössön valamelyik csapattal.

A brit pilóta ma ünnepli 24. születésnapját. „Köszönet a születésnapi jókívánságokért. Most pedig, hogy már 24 vagyok, végre izgalmas híreim is vannak…” – írta ki követői számára a Twitteren. Nem kellett sokat várniuk a Lotus posztjára. „Boldog születésnapot, Jolyon Palmer. Nem tudunk ajándékot adni neked, ezért mit szólnál egy munkához helyette?” – adták a világ tudtára a megegyezést a tőlük megszokott közvetlen stílusban.



A csapat sajtóközleményében szerepel, hogy Palmer harmadik, tartalék-, teszt-, valamint fejlesztési versenyzőként csatlakozik az istállóhoz, és számos pénteki első szabadedzésen autóba is ülhet. „Jolyon egy fantasztikus tehetség, egy hiteles versenyző, aki képes betölteni a harmadik pilóta szerepkörét a Lotusnál. Romain és Pastor is korábbi GP2-es bajnok, ezért tudjuk, a sorozat milyen nagyszerű terep a bizonyításra. Jolyon rendkívül sikeres szezonja mutatja, hogy milyen potenciál rejlik benne a jövőt illetően” – mondta Gerard Lopez, a Lotus csapatfőnöke és elnöke.

„Célom, hogy egy versenyképes csapatnál versenyezzek 2016-ban, a Lotus pedig egy kiváló lehetőség számomra, főleg az új Mercedes motorokkal” – fogalmazott Palmer, majd a mezőny egyik tagját is megnevezte, akit követendő példának tart. „Egy fő F1-es csapattal lenni, szorosan dolgozni velük, és sok kilométert gyűjteni az autóval a lehető legjobb járható út, ahogyan Valtteri Bottas is bizonyította.”

Palmer érkezése bizonyos szempontból meglepetés: inkább az tűnt esélyesebbnek, hogy a tartalékosi pozíciót és pénteki szabadedzések jogát Esteban Ocon fogja megkapni, a Formula-3 bajnoka, aki a Lotus saját juniorprogramjának tagja. Ocon jövő évi tervei még nem ismertek.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: