DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 21. kedd
F1

Mercedes: Nem kezdünk tavalyi motorral

A domináns motorszállító tagadta, hogy a szezon első versenyein tavalyi erőforrásával vesz részt, és csak ezután vált idei fejlesztésére. A németek jelentős változtatásokat eszközölnek a hajtásláncon.

Szombaton számoltunk be a hírről, mely szerint a Mercedes 2015-ös erőforrását csak a szezon közben fogja bevetni, kihasználva az átértelmezett szabályok nyújtotta lehetőséget. A forgatókönyv szerint az első négy versenyt jól bevált tavalyi motorjukkal teljesítették volna, a Spanyol Nagydíjon érkezett volna az új változat, várhatóan hasonlóan a Ferrari és Renault taktikájához. A kijelentést Toto Wolffnak, a csapat üzleti ügyvezető igazgatójának tulajdonították.



Az olasz Omnicorse azonban közölte, ezek a hírek tévesek, a Mercedes már a február 1-jén induló jerezi tesztre 2015-ös erőforrását viszi el. Az értesüléseket maga a motorszállító cáfolta.

A lap megjegyezte azt is, hogy a Mercedes idei erőforrása számos módosítást fog tartalmazni az előzőhöz képest. Az új Bosch befecskendező rendszer például lehetővé teszi, hogy a befecskendezési nyomás elérje az előírásban maximumként megjelölt 500 bart. Az Omnicorse állítása szerint a tavalyi rendszer ennek alig felére volt képes.

Javítás: Cikkünkben korábban a turbó nyomását említettük 500 barként, helytelenül.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: