DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 21. szombat
F1

Nasr: Brazíliában elvárás a remeklés

Egy olyan nagy F1-es múlttal rendelkező országból, mint Brazília, korántsem könnyű a királykategóriába érkezni. Felipe Nasr tisztában van vele, hogy a nagy elődök őt is jó szereplésre kötelezik.

Habár egy újonc számára az elsődleges cél mindig a tanulás, manapság tőlük is elvárják, hogy kiemelkedőt alkossanak: máskülönben a versenyzőre nem vár hosszú jövő a kategóriában. Felipe Nasr első évében a Sauberben bizonyíthat – miután egy szezont a Williams tartalékversenyzőjeként lehúzott –, és pontosan az a célja, hogy sikeres legyen.

„Mindig is nagy elvárások nehezednek minden egyes brazil versenyzőre, mivel jó múlttal rendelkezünk” – idézi Nasr szavait a crash.net. „A brazilok azt várják a brazil pilótáktól, hogy jól szerepeljenek, de tisztában vagyok azzal is, hogy az F1-be eljutni egy dolog, sikeresnek lenni ott pedig egy másik. A jó időben kell lenned a megfelelő csapatnál, és a tényezőknek is össze kell állniuk, hogy harcolhass a sikerért.”



„Mindazonáltal bízom a csapatban, és bár még sokat kell tanulnom, el vagyok kötelezve amellett, hogy mindent megtegyek annak érdekében, hogy egy napon sikeres versenyző legyek” – mondta a GP2-es bajnokság 2014-es második helyezettje.

Brazília három világbajnokot adott már a sportágnak, Emerson Fittipaldi, Nelson Piquet és Ayrton Senna nem kevesebb, mint nyolc bajnoki címet gyűjtött együttesen. Rubens Barrichellónak és Felipe Massának nem sikerült ez a bravúr, de ők is hosszú éveken keresztül tartoztak az élmezőnybe, Massa úgy vág neki 2015-nek, hogy régi önmagát idéző formába lendült. Természetesen számos brazil próbálkozó távozott már üres kézzel a sportból, példaként utoljára Bruno Senna és Lucas di Grassi párosa: az idő eldönti, Nasr melyik táborhoz fog csatlakozni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: